Ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης (φωτό από in.gr / intime).
Ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης (φωτό από in.gr / intime).

– «Παραμένω ενεργός πολίτης που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων», τονίζει στη δήλωσή του.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, αμέσως μετά την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε εκατό δόσεις, καθώς και για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ψυχάρης, αναφέρει: «Έπειτα από προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα. Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας, με σεβασμό του ενός προς τον άλλον, και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια, διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».

Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012, και καταλήγει σημειώνοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».

Τη θέση του κ. Ψυχάρη στο κοινοβούλιο, καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.