Την αναγκαστική, λόγω ασυμβιβάστου, μετά την ορκωμοσία του ως υφυπουργού επικρατείας, παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου ΑΜ-Θ, κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας, κ. Τέρενς Κουίκ.

Στην επιστολή του πάντως προς τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, διαβεβαιώνει ότι η περιοχή της ΑΜ-Θ θα συνεχίσει να βρίσκεται στις προτεραιότητές του, αναφέροντας:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα.

Έπειτα και από την τηλεφωνική επικοινωνία μας, θέλω να σας ενημερώσω και γραπτά για την αναγκαστική απόφασή μου – λόγω ασυμβιβάστου – να παραιτηθώ από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η απόφαση αυτή ισχύει από την ημέρα της ορκωμοσίας μου στη νέα κυβέρνηση ως Υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ανεξάρτητα από την παραίτησή μου, θα παραμείνω επικεφαλής του Συνδυασμού Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον μου για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και ως μέλος της κυβέρνησης, και ως οπαδός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διατηρώ τις καλύτερες εντυπώσεις από την ειλικρινή και γόνιμη συνεργασία μας, η οποία θα διατηρηθεί σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο δράσεων.

Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ».