Την παραίτησή του από τον πάγκο του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, υπέβαλλε ο Μιχάλης Κακουλίδης, μετά από τέσσερις επίσημες αναμετρήσεις και στον απόηχο της διένεξής του με την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης (δείτε εδώ και εδώ).

Στη δήλωση παραίτησής του, αναφέρει: “Κλείνοντας σαράντα χρόνια ενεργός στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, πάντα στο προσκήνιο και ποτέ στο παρασκήνιο, δηλώνω ότι η αξιοπρέπειά μου και η ποδοσφαιρική μου επάρκεια, ούτε εξαγοράζεται αλλά ούτε και εκβιάζεται. Αποσύρομαι σήμερα από την προπονητική ευθύνη του Σπάρτακου, δύο μήνες μετά την έναρξη της προπονητικής σεζόν, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη των δηλώσεών μου. Έχω μυηθεί από μικρός στην πάλη της ζωής, και μεγάλωσα παίζοντας στο χωριό μου πόλεμο και όχι κρυφτό. Είμαι προπονητής ενεργός και όχι παθητικός. Είμαι άνθρωπος της δράσης και όχι του καναπέ. Εύχομαι στην ομάδα του Σπάρτακου καλή επιτυχία. Εύχομαι και προτρέπω τα στελέχη της διοίκησης να είναι κοντά και δίπλα στους ποδοσφαιριστές, και όχι απόμακροι. Η ομάδα αυτή θα είναι στο μέλλον το πρότυπο από όλους”. Απευθυνόμενος, δε, προφανώς, στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, τους παρακινεί και τους εύχεται: “Συνεχίστε παλικάρια ενωμένοι και ψυχωμένοι και να κρατάτε πάντα ψηλά την αξιοπρέπειά σας σε όλα τα πεδία δράσης. Καλή συνέχεια”.

Από την πλευρά της η διοίκηση του σωματείου τον ευχαριστεί “για το έργο που προσέφερε στην ομάδα τους δύο τελευταίους μήνες”, και του εύχεται “καλή συνέχεια”.