– Γ. Παυλίδης: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η χώρα, χρειάζονται έσοδα χωρίς εμπόδια στον τουρισμό».

Αυτοψία στα έργα που κατασκεύασε και παρέδωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στον Μεθοριακό Σταθμό Κήπων Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ενώ είχε και συνάντηση με τη Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων κ. Κ. Κερέμη και τον Προϊστάμενο του Τελωνείου κ. Αθ. Γρηγορίου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Μεθοριακού Σταθμού.

«Με παρέμβασή μας τέθηκαν στη διάθεση των αρχών δύο τουλάχιστον επιπλέον λωρίδες (ένα διάζωμα κυκλοφορίας για την είσοδο στη χώρα), επιβατηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ εκτίμησε πως η δυνατότητα διελεύσεων μπορεί να αυξηθεί, σημειώνοντας: «Υπό ορισμένες συνθήκες μπορούν να γίνουν τρεις, και συνολικά πέντε. Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με ευελιξία ως χώρα σε ικανοποιητικό βαθμό τις μεγάλες αναμονές εισερχόμενων για τουρισμό». Ακόμη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αναβάθμισης του συνοριακού σταθμού, αφαιρέθηκε η κατεστραμμένη γεφυροπλάστιγγα και κατασκευάστηκε καινούργια, ενώ οι υπηρεσίες του εξοπλίστηκαν περαιτέρω με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ 2Πάντως, ο κ. Παυλίδης, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του Τελωνείου, πρόσθεσε ότι «χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις και διορθώσεις», και απευθυνόμενος ουσιαστικά στην κεντρική διοίκηση, υπογράμμισε με νόημα πως «οι Μεθοριακοί Σταθμοί δεν εμπίπτουν στις δικές μας αρμοδιότητες μας αλλά στου αρμόδιου Υπουργείου».

Εξάλλου, όπως τόνισε εμφατικά, «στόχος είναι να διευκολύνουμε την κατάσταση για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, οι τουρίστες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η χώρα, χρειάζονται έσοδα, χωρίς εμπόδια στον τουρισμό».