ΝΑΤΤην παραίτησή της από τη ΔΗΜΑΡ, υπέβαλλε με επιστολή της προς την Τοπική, την Περιφερειακή και Κεντρική Οργάνωση του κόμματος, η μέχρι πρότινος γραμματέας Ροδόπης κ. Νατάσα Χατζηνικολάου.

Στην επιστολή της αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από τη θέση της Γραμματέως της Τ.Ο. ΔΗΜ.ΑΡ Ροδόπης και από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πριν από δύο χρόνια, οπότε και εισήλθα στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς με όνειρα κι ελπίδα, το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό διακύβευμα για τη χώρα ήταν κρίσιμο και η στάση του κόμματος φάνταζε όαση εμπρός στον στείρο καταγγελτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και στην κατιούσα πορεία των μνημονιακών κομμάτων στη συνείδηση του λαού. Τότε είχαμε την ευκαιρία να μπούμε σε έναν αγώνα εθνικής ευθύνης για να στήσουμε το ανάχωμα στο δικομματισμό και στη συντήρηση.

Σήμερα η εκλογική μας επιβίωση είναι σε όρια επικίνδυνα. Αυτό και μόνο δείχνει ότι αποτύχαμε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στην πολιτική σκηνή της τοπικής αυτοδιοίκησης, από την άλλη, εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για να ανακάμψει το στίγμα μας στις τοπικές κοινότητες, εκεί όπου θα είχαμε την ευχέρεια να πείσουμε στόμα με στόμα και πράξη με πράξη τον πολίτη και συγκάτοικό μας. Για εμένα προσωπικά αυτό ήταν ένα στοίχημα για να μετρήσω αν οι εξαγγελίες περί ήθους και χρηστής πολιτικής διοίκησης είχαν ακόμα ένα έρεισμα κι έναν αντίκτυπο στο λαό.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, κατά τις οποίες η ΔΗΜ.ΑΡ. στήριξε επίσημα τον συνδυασμό του εκ νέου δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό του, διαψεύστηκα. Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο ενός. Σε μια ομάδα όπως η Τοπική μας Οργάνωση, που με υπεύθυνους πρωτεργάτες τον Δημήτρη Παπασταμάτη και τον Δάμωνα Δαμιανό, υπερασπίστηκε με επιχειρήματα στην τοπική κοινωνία το μέλλον και τις θέσεις του κόμματος παρ’ όλες τις αντιξοότητες, με διαφορετικές γνώμες κατά καιρούς, αλλά  δίνοντας το «παρών» στο συλλογικό μας όργανο, δεν φταίει ποτέ μόνο ένας.

Κουβαλώντας υψηλό αίσθημα ευθύνης μέσα μου από χαρακτήρος, ομολογώ ότι το προσωπικό μου αποτέλεσμα, όπως αυτό εκφράστηκε από τη σταυροδοσία στις εκλογές της 18ης Μαΐου, αποτελεί αδυναμία στήριξης από ένα κόμμα ενός υποψηφίου δημάρχου, τον οποίο από κοινού και με πλήρη συνείδηση είχαμε αποφασίσει να στηρίξουμε επίσημα και όλοι μαζί, έστω και μόνο μέσα από το πρόσωπό μου. Ευτυχές γεγονός ήταν η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό μου, ως πολίτη και μόνο, και η όποια συμβολή μου στην επανεκλογή του κ. Πετρίδη, με ποσοστό μεγάλο από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Πάντα όμως στη ζωή οι καλές προθέσεις κρίνονται από το αποτέλεσμα και το συμπέρασμα είναι ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. στην Κομοτηνή δεν εκφράστηκε ή δεν υπάρχει πια. Εκτός κι αν κρύβεται.

Η εκτίμηση που έχω για την σύνολη πορεία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιβάλλει την παραίτησή μου από τη θέση της Γραμματέως της Τοπικής Οργάνωσης και την αποχώρησή μου από το κόμμα. Σας ευχαριστώ για την τιμή να εκλεγώ Γραμματέας της Οργάνωσης και εύχομαι από καρδιάς να μείνουμε όλοι πιστοί στις αρχές μας για αλληλεγγύη, δημοκρατία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Η πίστη σε αυτές τις αρχές είναι ο μόνος τρόπος να συναντιόμαστε μεταξύ μας ανερυθρίαστα στα μετερίζια των κοινωνικών αγώνων στον τόπο μας.

Ευχαριστώ θερμά τον τοπικό έντυπο, τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό τύπο για τη συνεργασία.

Κομοτηνή, 25.05.2014

Χατζηνικολάου Νατάσα».