Παρέμβαση για να μην κλείσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου Ροδόπης, έκανε με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικο Δένδια, ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον «Συνδυασμό Εθνικού Σκοπού “Μακεδονία-Θράκη-ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ”» κ. Τέρενς Κουίκ.

«Γιατί αφήνετε μια ολόκληρη περιοχή απροστάτευτη στις φλόγες και την  Εγνατία Οδό χωρίς τη δυνατότητα απεγκλωβισμού ανθρώπων σε περίπτωση δυστυχήματος;» ρωτά εμφατικά ο κ. Κουίκ, απευθυνόμενος στον Υπουργό αλλά και στους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος τους οποίους και αποκαλεί «καρεκλοκένταυρους».

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«κ. Υπουργέ,

Επισκέφθηκα τον Ίασμο Ροδόπης. Διαπίστωσα μεγάλη ανησυχία των κατοίκων από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι μέσα στις μνημονιακές σας επιλογές είναι και η κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου Ιάσμου.

Καταρχήν εκφράζω τη μεγάλη μου απορία πώς είναι δυνατόν – γιατί  προφανώς αυτοί σας συμβουλεύουν – τα ανώτατα κλιμάκια της Π.Υ., οι επιτελείς, να σας προτείνουν ή να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την κατάργηση κρίσιμων πυροσβεστικών μονάδων.

Τόσο πολύ πια πρυτανεύει το ατομικό συμφέρον για τα γαλόνια που έχουν ή που θα πάρουν και για την καρέκλα που κατέχουν, υποκύπτοντας σε πολιτικές σκοπιμότητες αντί να μάχονται υπέρ των υπηρεσιακών αναγκών;

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

– Σκοπεύετε να κλείσετε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου Ροδόπης;

– Αντιλαμβάνεστε ότι τα κλιμάκιο αυτό – ίσως και να μην το ξέρετε – βρίσκεται ακριβώς επάνω στην Εγνατία Οδό, σε ένα κρίσιμο σημείο μεταξύ Ξάνθης – Κομοτηνής, που σημαίνει ότι είναι το μόνο και το πλέον αποτελεσματικό που θα σπεύσει στο οποιοδήποτε τροχαίο δυστύχημα που μπορεί να απαιτεί και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων;

– Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό τα κλιμάκιο είναι το πρώτο που θα σπεύσει για να σώσει τα πανέμορφα δάση της περιοχής, εάν, ω μη γένοιτο, πιάσουν φωτιά;

– Είναι δυνατόν να αφήνετε χωρίς την προστασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια πόλη 2.500 κατοίκων, χωρίς να υπολογίζω τα γύρω χωριά, όταν η Ξάνθη και η Κομοτηνή απέχουν περίπου 30 χιλιόμετρα η καθεμία;».