ΣΤΥΛΙΑΜέχρι τις 15 Αυγούστου μπορούν οι πληγέντες από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις αγρότες της Ροδόπης να υποβάλλουν στον ΕΛΓΑ δήλωση αποζημίωσης.

Συνολικά επλήγησαν 35.000 στρέμματα: 28.000 βαμβακιού, 3.000 ηλίανθου, 2.500 καπνού, και 1.500 διάφορων άλλων καλλιεργειών, στους Δήμους Κομοτηνής (Κομοτηνή, Θρυλόριο, Νέο Σιδηροχώρι, Αγίους Θεοδώρους, Μέση, Αίγειρο) και Μαρώνειας-Σαπών (Αμάραντα, Ξυλαγανή, Λοφάριο, Μίρανα, Στρύμη και Αρίσβη).

«Άμεση η αντίδρασή μας, γρήγορη η ανταπόκριση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης για τις μεγάλες καταστροφές. Μετά την παρέμβασή μας, δύο κλιμάκια του ΕΛΓΑ ήδη επισκέφθηκαν την περιοχή, και μετά από σχετική μας διερεύνηση, μας διαβεβαίωσαν οτι οι ζημιές είναι επιλέξιμες δαπάνες για αποζημίωση και υπάρχει η σχετική ρευστότητα ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί μας», σημείωσε πριν λίγο ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσθέτοντας: «Εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε οτι θα παρακολουθήσουμε διοικητικά και κοινοβουλευτικά τη διαδικασία, ώστε να στηριχθούν οι αγρότες της Ροδόπης να ξεπεράσουν όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται τη μεγάλη αυτή δοκιμασία».