Από μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ροδόπης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν, το πρωί της Τετάρτης 10 Γενάρη, μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) διαμαρτυρόμενα για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της οικογένειας εργαζόμενου στην Καρυδιά Κομοτηνής, ο οποίος αδυνατούσε, λόγω των πολλών οικονομικών του υποχρεώσεων, να ανταποκριθεί στη ρύθμιση των δόσεων, στην οποία είχε προβεί σε παλαιότερο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας κρατούσαν πανό που ανέγραφε: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα».

Οι εκπρόσωποι των φορέων, κατά την παρέμβασή τους στους εκπροσώπους της ΔΕΗ, δήλωσαν τη συμπαράσταση αλληλεγγύης τους προς την οικογένεια του εργαζόμενου, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, με τέτοια ρύθμιση της οφειλής του που να είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί.

Τελικά, κάτω από την ανυποχώρητη στάση των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση για εξεύρεση λύσης, οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ αποδέχτηκαν την καταβολή ενός ποσού οικονομικά εφικτού από τον εργαζόμενο, προκειμένου να διακανονιστεί εντός 15 ημερών η οφειλή του με ευνοϊκότερους όρους και να δοθεί εντολή άμεσης επανασύνδεσης του ρεύματος στο σπίτι του.

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν πως σε παρόμοια θέση βρίσκονται και δεκάδες άλλα νοικοκυριά που απειλούνται με διακοπή ρεύματος, την ώρα που μεγάλοι όμιλοι προχωρούν σε επενδύσεις και στην Ενέργεια, σαν αποτέλεσμα της «δίκαιης ανάπτυξης» που από τη μια θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και από την άλλη βυθίζεται ο λαός στο σκοτάδι. Η συλλογική έκφραση και διεκδίκηση λύσεων στα καθημερινά μας προβλήματα αποδεικνύεται μονόδρομος. Τα προβλήματα το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να διογκωθούν και να γίνουν ακόμα πιο σύνθετα και δύσκολα, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε μαζικά και να παρεμβαίνουμε, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όποιον την έχει ανάγκη.

Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια, στις 12 και στις 15 Γενάρη στις 6.00 μ.μ., που διοργανώνει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πηγή: 902.gr