Καλεί τα αρμόδια όργανα να ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο

Σε δημόσια παρέμβαση για την υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης, που έχει ασκηθεί σε βάρος του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αθανάσιου Καραμπίνη, προχώρησε με γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης. Μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπάκης διαπιστώνει πως ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. «δέχεται ανορθόδοξα χτυπήματα που πλήττουν και τον ίδιο και το ακριτικό μας Πανεπιστήμιο», ενώ επισημαίνει ότι «η όποια εκκρεμότητα καταγγελιών-δημοσιοποιήσεων-κουτσομπολιού ή δίωξης δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα, υπονομεύει το Δ.Π.Θ. σπιλώνει την τιμή προσώπων».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ αναφέρει τα εξής:

«Παρακολουθώ την υπόθεση του Πρύτανη Αθανασίου Καραμπίνη.

Διαβάζω τις ανακοινώσεις του με τα δελτία τύπου και διαπιστώνω την αγωνία του για την ηθική αποκατάστασή του με τη λεπτομερή αναφορά του σε όλα όσα του καταλογίζονται με την εδώ και αρκετό καιρό τροφοδότηση από τον ίδιο, στοιχείων σε όλες τις ποινικές ή πειθαρχικές διωκτικές αρχές, προτρέποντάς τες να αποφανθούν.

Παραθέτει γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία που αποσυνθέτουν τις εναντίον του κατηγορίες και στο τέλος μπαίνουν στο αρχείο.

Ταυτόχρονα κρατάει τα ηνία ενός ακριτικού Πανεπιστημίου που δέχεται περγαμηνές στις αξιολογήσεις του και τυγχάνει σεβασμού πανευρωπαϊκά.

Προσδιορίζει τις εναντίον του επιθέσεις πηγάζουσες από συγκεκριμένα κέντρα και μονάδες του Πανεπιστημίου και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αποκρούοντάς τα με ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία.

Μέχρι εδώ, ο αντικειμενικός κριτής που δε διάκειται ευμενώς προς τη μία ή την άλλη πλευρά,  αυτά διαπιστώνει.

Το κακό όμως που συντελείται από αυτούς που συνεχίζουν τις άνω επιθέσεις είναι διπλό και στρέφεται:

α) κατά του πανεπιστημιακού χώρου που έπρεπε να διαφυλάσσεται από όλους και ιδιαίτερα τους θεσμικούς και πρωτίστως από το Υπουργείο Παιδείας, και

β) κατά του προσώπου του κου Αθ. Καραμπίνη, που μέχρι στιγμής προκύπτει ότι δέχεται ανορθόδοξα χτυπήματα που πλήττουν και τον ίδιο και το ακριτικό μας Πανεπιστήμιο.

Επιτέλους, η όποια εκκρεμότητα καταγγελιών-δημοσιοποιήσεων-κουτσομπολιού ή δίωξης δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα, υπονομεύει το Δ.Π.Θ. σπιλώνει την τιμή προσώπων. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο δια των αρμοδίων οργάνων κι αν είναι επιβαλλόμενο μέσω της δικαιοσύνης».