– «Στον χάρτη της Ελλάδος υπάρχει και η Θράκη».

Τη δυναμική αντίδραση του επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», κ. Τέρενς Κουίκ, προκαλεί η απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει, ούτε «ζωντανά» ούτε σε μαγνητοσκόπηση, το καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο μάλιστα φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής!

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του κ. Κουίκ που εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά:

«Πριν από λίγο συνομίλησα με Ξάνθη, όπου στις 22 του μηνός διοργανώνεται το περίφημο ετήσιο καρναβάλι.

Μου μεταφέρθηκε η δικαιολογημένη οργή του κόσμου, καθώς η ΝΕΡΙΤ, παρά τα εκατομμύρια ευρώ ανταποδοτικών τελών που εισπράττει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του νομού, αρνείται να μεταδώσει – έστω και μαγνητοσκοπημένα – τη μεγάλη αυτή αποκριάτικη εκδήλωση, ζυγίζοντας με διαφορετικά μέτρα και με διαφορετικά σταθμά αντίστοιχες εκδηλώσεις που καλύπτει και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, όπως αυτή της Πάτρας. Εκτιμώ, ότι πέρα από την αναμφισβήτητα διαχρονική και κλασσική παρέλαση του Δήμου Πατρέων, η ΝΕΡΙΤ δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγνοεί και την 50η επέτειο της καρναβαλικής παρέλασης της Ξάνθης, πόλη που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς εθνικούς πυρήνες της παραμεθόριας Βόρειας Ελλάδας.

Ως επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού εθνικού σκοπού «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», ζητώ από τη Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να αναθεωρήσει την απαγορευτική της απόφαση, η οποία είναι άλλο ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται οι εκλεκτοί της απελθούσας κυβέρνησης.

Στον χάρτη της Ελλάδας υπάρχει και η Θράκη».