Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Πρόταση αναπροσαρμογής απόφασης σύναψης σύμβασης του ΕΟΠΥΥ στον χώρο της Ειδικής Αγωγής μορίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης», κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Στο κείμενο της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης, αναλυτικά αναφέρει:  

«Αξιότιμε κ Υπουργέ.

Σας επισυνάπτω ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής καθώς και κείμενο των Λογοθεραπευτών του Νομού Ροδόπης, βάσει των οποίων αιτούνται να αποσυρθεί η πρόταση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει εν πρώτοις στην εξαθλίωση του κλάδου, όσο και στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που θα παρέχονται.

Με την παρούσα αναφορά υποστηρίζεται πως με την παρούσα σύμβαση που προτάθηκε μέσω του ΕΟΠΠΥ, θα υφίστανται υπέρογκη οικονομική επιβάρυνση οι γονείς, οι επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής, καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι και τα ιδιωτικά κέντρα θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η Ροδόπη αποτελεί έναν νομό με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες καθώς αποτελεί την πιο ευαίσθητη και πολυπολιτισμική περιοχή της Θράκης.

  • Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ – χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς και παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν από 1-1-2017 δίχως κάλυψη δαπάνης για ανάλογες υπηρεσίες.
  • Δεδομένου  πως επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή.
  • Δεδομένου ότι πρωταρχικός στόχος είναι η έναρξη μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης που θα συμβάλλει στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Εδικής Αγωγής.

Αιτούμαι μέσω της αναφοράς αυτής ο ΕΟΠΠΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών «Ἑιδικής Αγωγής» για τους ασφαλισμένους, ώστε να δρομολογηθεί ένα πλαίσιο ορθών προϋποθέσεων σύναψης δίκαιης σύμβασης που θα διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής».

Κύριε Υπουργέ, το ζήτημα αυτό οδηγεί  και στην οικονομική αιμορραγία του Νομού μας στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, γεγονός που δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους.

Κατόπιν όλων αυτών, εισηγούμαστε όπως λάβετε υπόψη τα παραπάνω εκτεθέντα για την αναπροσαρμογή των προωθούμενων αποφάσεων στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, όπως και επανεξετάσετε σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών «Ειδικής Αγωγής» όπως ορίζεται στο Ν. 4447/2016.

Παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας.

Μετά τιμής

Ιλχάν   Αχμέτ

Βουλευτής Νομού  Ροδόπης

Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ».