Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής και επίδοση υπομνήματος, ενάντια στην εξοντωτική φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων.

«Η επικείμενη αντιλαϊκή συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές – εταίρους, παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις και υποσχέσεις, θα φορτώσει με νέα βάρη τους επαγγελματίες αλλά και τον εργαζόμενο λαό συνολικότερα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ, και υπογραμμίζει, επιτιθέμενη σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ:

«Η εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική της συγκυβέρνησης σιγοντάρεται απροκάλυπτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και τις ΕΣΕΕ, οι οποίες στο όνομα του “πατριωτικού” καθήκοντος  και των κοινωνικών διαλόγων ανοίγουν επί της ουσίας τον δρόμο για την καλλιέργεια της αναμονής και των ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών».

«Κόντρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους»

Στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται η «άμεση ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κόντρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολιτικές που τους στηρίζουν. Μόνος δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών».