Στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών”, στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, δια του Προέδρου του Ανέστη Βαφειάδη και του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθανάσιου Δεμίρη, και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής δια της Προέδρου του Κικής Κωνσταντινίδου.

Συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, και με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, στους οποίους επέδωσαν έκθεση με τις σκέψεις και τις απόψεις των φορέων που εκπροσωπούν, σχετικά με την ανάπτυξη της Ροδόπης, και προκειμένου αυτή “να καταστεί και πάλι “πρωταγωνίστρια” και κέντρο της νοτιανατολικής Ευρώπης, όπως της αρμόζει”.

“Η αποστολή μας έτυχε θερμής υποδοχής και απέναντί της εκδηλώθηκε αμέριστη συμπαράσταση στα προβλήματα που βιώνει η περιοχή μας”, σημείωσε ο κ. Βαφειάδης.

Μάλιστα οι κύριοι Αβραμόπουλος και Παπαδημούλης προσκλήθηκαν να επισκεφθούν τη Ροδόπη, ενώ όπως πρόσθεσε η κ. Κωνσταντινίδου, “ανταποκρίθηκαν άμεσα με τις προτάσεις τους στο πώς μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης ως φορείς, ως περιοχή, και ως κοινωνία της Ροδόπης”.