“Όλοι μαζί, εν ενί στόματι και μία καρδία, να δοξάζουμε τον Θεό και να εργαζόμαστε τα έργα της ειρήνης, της αγάπης και της προόδου για το καλό της πατρίδας μας”.

Εκτός από τη σημαίνουσα υπόμνηση των ηρωικών αγώνων των Ελλήνων του 1940 απέναντι στον κατακτητή και στον φασισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, απάντησε και σε όσους επιδιώκουν την…επανασυγγραφή της ιστορίας.

Στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στην Κομοτηνή, σημείωσε με νόημα:

«Η Ελλάδα σήμερα διδάσκει πάλι σε όλο τον κόσμο την αξιοπρέπεια και το ήθος.

Σήμερα που ακούγονται φωνές ότι πρέπει να ξαναγράψουμε την ιστορία μας, εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να την ξαναγράψουμε αλλά να την ξαναδιαβάσουμε, έτσι όπως τη γράψανε όλοι αυτοί τους οποίους τιμούμε σήμερα. Αλλά και  έτσι όπως τη γράφουν με την περπατισιά τους, τόσο η μαθητιώσα νεολαία μας αλλά και ο στρατός μας· με ψηλά το κεφάλι, με ήθος, με ανδρεία και με αξιοπρέπεια.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Θρακιώτες, σε όλους τους Ροδοπίτες, χρόνια πολλά, και η Παναγία μας να σκεπάζει όλο τον λαό μας.

Και όλοι μαζί, εν ενί στόματι και μία καρδία, να δοξάζουμε τον Θεό και να εργαζόμαστε τα έργα της ειρήνης, της αγάπης και της προόδου για το καλό της πατρίδας μας».