Από τα τέλη του 2014 τους βλέπουμε σχεδόν παντού όπου υπάρχει δράση στην Κομοτηνή, είτε αθλητική είτε πολιτιστική. Στην αρχή ήταν καμιά δεκαριά άτομα, σήμερα η ομάδα τους αγγίζει τα σαράντα μέλη.

Ο λόγος για τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, που εννοείται πως δεν έλειψαν ούτε και από τις φετινές εκδηλώσεις των «Ελευθερίων Κομοτηνής – 2016».

Άνδρες και γυναίκες, εκπαιδευμένα στελέχη στην παροχή φροντίδας υγείας σε έκτακτα περιστατικά, ήταν «στο πόδι» και σε εγρήγορση, χωρίς υπερβολή, ολόκληρα 24ωρα.

Επίπονο αυτό που κάνουν, όμως οι ίδιοι μοιάζουν ακούραστοι – μάλλον επειδή η ηθική και ψυχική ικανοποίηση που νοιώθουν διώχνει κάθε κόπωση. Κάτι που μαρτυρά και η αναμνηστική φωτογραφία την τελευταία βραδιά των «Ελευθερίων Κομοτηνής – 2016» με την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, η οποία συγχαίροντάς τους και ευχαριστώντας τους θερμά, ανέφερε: «Αυτά τα παιδιά είναι η επιτομή του εθελοντισμού, είναι ο ορισμός του αλτρουισμού, είναι καμάρια της πόλης μας. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους, και τους εύχομαι από καρδιάς να είναι πάντα καλά, να κάνουν αυτό που τους γεμίζει, και να έχουν κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».