Ο νέος προπονητής του Πανθρακικού, Χοσέ Μάνουελ Ρόκα, πλαισιωμένος από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Τάσο Καραολάνη (δεξιά), και τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Τζελέπη.
Ο νέος προπονητής του Πανθρακικού, Χοσέ Μάνουελ Ρόκα, πλαισιωμένος από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Τάσο Καραολάνη (δεξιά), και τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Τζελέπη.

«Αναλαμβάνω μεγάλη ευθύνη έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης». Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του νέου προπονητή του Πανθρακικού Μάνουελ Ρόκα, κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση της ΠΑΕ, και πρόσθεσε: «Όταν μιλήσαμε με τη διοίκηση, με ρώτησαν αν έχω άγχος ή πίεση, κι εγώ είπα ότι πιστεύω απόλυτα σε αυτήν την ομάδα. Όχι μόνο στο ρόστερ, που έδειξε πέρυσι τι μπορεί να κάνει κι έχει διατηρήσει τον κορμό της, αλλά και στον Πανθρακικό σαν σύλλογο, που από τότε που εγώ αποχώρησα από την Κομοτηνή έκανε πολλά βήματα προόδου, κάτι που αποδεικνύει ότι είναι μια ομάδα με μέλλον, που δεν κοιτάζει απλά τι θα κάνει σήμερα. Κι αυτό είναι κάτι που κοιτάζω πάντα όταν κάνω μια επιλογή»,

Κάθε άλλο παρά ως ρίσκο θεωρεί τη συνεργασία του με τον Πανθρακικό ο Ρόκα, καθώς όπως είπε: «Ρίσκο για μένα ήταν η δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου. Αντίθετα ο Πανθρακικός δεν είναι ρίσκο. Ξέρω την ομάδα και θέλω πολύ να την βοηθήσω και τώρα σε μια δύσκολη στιγμή», τόνισε, και επισημαίνοντας τη διαρκή επαφή του με τον σύλλογο, εξέφρασε την άποψη πως το πρόβλημα της ομάδας είναι στην ψυχολογία και ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για την αγωνιστική ανάκαμψη: «Δεν σταμάτησα ποτέ να βοηθάω την ομάδα, ακόμα και από τότε που έφυγα, αφού όποτε με χρειάστηκαν, για κάποια μεταγραφή από την Ισπανία για παράδειγμα, ήμουν στον πλευρό της. Όλοι μαζί, όχι μόνο εγώ, ο μεγαλομέτοχος κι ο πρόεδρος, αλλά και οι φίλαθλοι και οι παίκτες πρέπει να συσπειρωθούμε για το καλό του Πανθρακικού, επειδή όλοι μας αγαπάμε τον Πανθρακικό. Έχω δει πέντε αγώνες του Πανθρακικού φέτος. Τρεις από κοντά κι άλλους δύο από την τηλεόραση. Η ομάδα έχει αλλάξει ορισμένα πράγματα φέτος στο ρόστερ της, αν κι έχει κρατήσει τον βασικό κορμό, αλλά νομίζω πως έχει δυνατότητες και ποιότητα. Το βασικό πρόβλημα νομίζω ότι είναι στην ψυχολογία, εξαιτίας των αποτελεσμάτων πιθανότατα. Όταν το ποδόσφαιρο δε σε ευνοεί πρέπει να συνεχίζεις τη σκληρή δουλειά, με ψηλά το κεφάλι κι αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θέλω οι παίκτες μου να βγάλουν ξανά στο γήπεδο το 100% που μπορούν».

Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Τάσος Καραολάνης, σημείωσε με νόημα πως υπήρξαν αρκετές επαφές με προπονητές, και ότι η επιλογή του Ρόκα είναι του ιδίου και του προέδρου Δ. Τζελέπη, και κανενός άλλου…Ακόμη, έδωσε τη δική του απάντηση στους επικριτές του σωματείου, υπογραμμίζοντας την κοστοβόρα προσπάθειά του προκειμένου ο Πανθρακικός να αποτελεί άξιο πρεσβευτής της ακριτικής Κομοτηνής. Συγκεκριμένα ο κ. Καραολάνης, δήλωσε: «Μετά το διαζύγιο του Άκη Μάντζιου με την ομάδα μας είχαμε επαφές με διάφορους προπονητές. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Πανθρακικού είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει είτε αφορά το διοικητικό είτε το αγωνιστικό τμήμα. Μέσα από αυτό μπορέσαμε να φτάσουμε ψηλά, μέσα από αυτό ο κόσμος αγάπησε τον Πανθρακικό, μέσα από αυτό μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες και άτυχες στιγμές που παρουσιάστηκαν. Οποιοσδήποτε έρχεται στην ομάδα μας θέλουμε να αισθάνεται όμορφα που βρίσκεται εδώ. Προσπαθούμε πάντα να τους βοηθάμε και να τους υποστηρίζουμε και να λύνουμε τα όποια προβλήματα τυχόν αντιμετωπίζουν. Είναι κάτι που μας το αναγνωρίζει όλη η Ελλάδα. Ένα από τα στοιχεία που μας έφερε σε επαφή με τον Μάνουελ είναι ότι ανήκει στην οικογένεια του Πανθρακικού από το 2008 που ήρθε σαν τερματοφύλακας. Η συνεργασία μας μπορεί να ολοκληρώθηκε το 2010 αλλά πάντα είχαμε επικοινωνία, όποτε μπορούσε ερχόταν στην πόλη μας δείγμα ότι αγάπησε την πόλη αλλά και η ίδια η πόλη τον αγάπησε. Τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος μιλήσαμε μαζί του, διακρίναμε την αγάπη του για την ομάδα και την φλόγα να δουλέψει. Ήταν δική μας επιλογή και κανενός άλλου. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο αγωνιστικό μονοπάτι αλλά πιστεύουμε σε αυτόν και τον υποστηρίζουμε 100%. Κατανοούμε τη στεναχώρια ίσως και απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων του Πανθρακικού για την πορεία στο πρωτάθλημα. Η πόλη δεν είναι μεγάλη και έτσι καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες αυτής της στεναχώριας πολλών φιλάθλων. Όλοι μας θέλαμε η ομάδα να έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς, να έχει παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να βρισκόμαστε πιο ψηλά στην βαθμολογία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι και εμείς αγαπάμε τον Πανθρακικό και νιώθουμε την ίδια στεναχώρια με αυτούς με τη σημερινή βαθμολογική θέση της ομάδας. Αυτή η στεναχώρια πολλαπλασιάζεται από την στιγμή που επενδύουμε, όχι μόνο φέτος αλλά και όλα αυτά τα χρόνια, το όποιο οικονομικό ποσό ώστε ο Πανθρακικός να βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και η πόλη της Κομοτηνής να ακούγεται επί καθημερινής βάσης. Υπάρχει βέβαια και μια μικρή μερίδα φιλάθλων, ευτυχώς αυτή είναι μικρή, που κατέκριναν και συνεχίζουν να κατακρίνουν την ομάδα και τις επιλογές μας. Γνωρίζουμε που βρισκόμαστε, όπως γνωρίζουμε ότι οι ώρες που ασχολούμαστε τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος με την ομάδα είναι πολλές περισσότερες από αυτές που ασχολούμαστε με την οικογένεια μας. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο καθένας μπορεί να κατηγορεί ελεύθερα χωρίς να γνωρίζει καταστάσεις και κυρίως χωρίς να σέβονται ανθρώπινες αξίες».