Πανθρακικός: «Είμαστε στην ελίτ της ποδοσφαιρικής ιατρικής»…

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟς

«Ο Πανθρακικός στην “ελίτ” της ποδοσφαιρικής ιατρικής. Πριν λίγες μέρες ο Πανθρακικός έδωσε μέσω της υπεύθυνης αποκατάστασης, Μένιας Γιοφτσίδου, το “παρών” στο μεγαλύτερο ιατρικό ποδοσφαιρικό συνέδριο». Έτσι ξεκινά ανακοίνωση του Πανθρακικού, η οποία αναφέρεται στη συμμετοχή της κ. Γιοφτσίδου στο συνέδριο πρόληψης και αποκατάστασης αθλητικών τραυματισμών, το «Football Medicine Strategies for Player Care», που διοργανώθηκε στο Λονδίνο από το Isokinetic Medical Group για 24η συνεχή χρονιά.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 1.800 άτομα από εβδομήντα χώρες, με τους Έλληνες συμμετέχοντες να είναι οι δεύτεροι περισσότεροι μετά από τους «οικοδεσπότες» Βρετανούς.

Η κ. Μένια Γιοφτσίδου.
Η κ. Μένια Γιοφτσίδου.

Η διοργάνωση είχε έντονο ελληνικό, και ειδικότερα θρακικό ενδιαφέρον, και από επιστημονικής πλευράς, καθώς κατά τις εργασίες του πραγματοποιήθηκε workshop με την ονομασία «Democritus University of Thrace, Fifa 11+ Gο Greece». Το 11+ είναι το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως πρόγραμμα πρόληψης αθλητικών τραυματισμών, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αθλήματα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα απλό, γρήγορο, και πολύ αποτελεσματικό σύνολο ασκήσεων, μέσω των οποίων υπάρχει η δυνατότητα δραστικής μείωσης των τραυματισμών έως και 50%. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιον ελληνικού κοινού.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης του Workshop ήταν ο Έλληνας επικεφαλής του τομέα πρόληψης του Ιsokinetic Fifa Medical Centre of Excellence, αθλητίατρος Κυριάκος Τσαπράλης, και εισηγητές οι:

– Mario Bizzini (υπεύθυνος πρόληψης της FIFA), ο οποίος παρουσίασε τις χώρες στις οποίες έχει γίνει ήδη η προώθηση του Fifa 11+ επισημαίνοντας τη θετική του επίδραση στη μείωση των τραυματισμών.

ΜΟΡΑΣ– Μένια Γιοφτσιδου (επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και υπεύθυνη αποκατάστασης Πανθρακικού), η οποία παρουσίασε ερευνητικές εργασίες που έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί από το πανεπιστήμιο με στόχο την πρόληψη των τραυματισμών, ενώ έκανε και ανασκόπηση της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης στον ελληνικό χώρο.

Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου, αποτέλεσε η βράβευση του ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα για την προσφορά του ως δότη μυελού των οστών (το βραβείο παρέδωσε προσωπικά ο ιατρός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Αναστάσιος Τόκης).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood