Συνεστίαση προς τιμήν των γυναικών-μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (Ε.Α.Υ.) Ροδόπης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργάνωσε η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης.  

Οι γυναίκες-μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, υπηρετώντας σε μια περιοχή με ποικίλες ιδιαιτερότητες και αντιξοότητες, περιποιούν τιμή για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Νυχθημερόν, με κοινωνική ευσυνειδησία, θέτουν εαυτούς στην υπηρεσία των πολιτών με γνώμονα την τήρηση του όρκου τους.

Κατά την εκδήλωση έγινε αναφορά στο «ιστορικό» της Ημέρας:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα, και αφορά αγώνες συνηθισμένων γυναικών που με θάρρος και αποφασιστικότητα κατάφεραν να γράψουν ιστορία. Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες. Από το 1975 η μέρα της γυναίκας διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο».