Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Αυγούστου πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Από το πρωί της Τετάρτης θα συρρέουν στη Μονή χιλιάδες πιστοί, πολλοί εκ των οποίων διανύοντας μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών, όπως ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής, έχει ως εξής:

Τετάρτη

Ώρα 6:00 μ.μ.: Η ακολουθία του εσπερινού στο Παρεκκλήσι «Ρόδον το Αμάραντον», εντός του αμπελουργικού σταθμού Αιγείρου και εν συνεχεία λιτάνευση προς την Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, όπου στη στάση Αμβροσίας θα γίνει η υποδοχή της θαυματουργού Θεομητορικής εικόνας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα, πλαισιωμένου από τον ιερό κλήρο και τους τοπικούς άρχοντες, η οποία θα καταλήξει στην Ιερά Μονή.

Ώρα 7:30 μ.μ.: Έναρξη της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, και ακολούθως η Αρτοκλασία μετά θείου κηρύγματος.

Ώρα 10:00 μ.μ.: Έναρξη βραδινής Θείας Λειτουργίας.

Πέμπτη

Ώρα 7:00 π.μ.: Έναρξη της ακολουθίας του Όρθρου και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονος.

Ώρα 7:00 μ.μ.: Έναρξη της ακολουθίας του μεθεόρτου εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.