– Σχετική απόφαση έχει ήδη λάβει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, από την Τρίτη 12/1 έως και την Πέμπτη 14/1, και πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, αποφάσισε ομόφωνα μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε έκτακτη συνεδρίασή της στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, αντιδρώντας στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, έλαβε επίσης ομόφωνες αποφάσεις, για:

– κλείσιμο των δικηγορικών συλλόγων και των δικηγορικών γραφείων.

– εισήγηση στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για συνέχιση και κλιμάκωση της καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας.

– σύσταση ειδικής επιτροπής για την επεξεργασία και την καταγραφή των θέσεων του δικηγορικού σώματος.

– αποστολή υπομνημάτων στους εκπροσώπους των Θεσμών όπου θα αποτυπώνονται  οι απόψεις και τα επιχειρήματα του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό.

«Η Συντονιστική Επιτροπή, εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, διατυπώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο πλήττει καίρια, κατά παράβαση του Συντάγματος το δικηγορικό Σώμα, και οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επίσης υπογραμμίζεται οτι «οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές, και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους  και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα».

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, πρόκειται να συγκληθεί στην Αθήνα εκτάκτως την Πέμπτη 14/1.

Αναλυτικά, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να κηρύξει πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, με αυστηρότερο πλαίσιο χορήγησης αδειών, από την Τρίτη 12/1/2016 έως και την Πέμπτη 14/1/2016, οπότε και θα συγκληθεί στην Αθήνα εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  2. Να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια τη συνέχιση και κλιμάκωση της καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας.
  3. Να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 14/1/2014, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Δ.Σ.Α. και πριν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας, Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.
  4. Να παραμείνουν καθ´ όλη την Πέμπτη 14/1/2014, ημέρα της Πανδικηγορικής συγκέντρωσης, κλειστοί όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία.
  5. Να συσταθεί ειδική επιτροπή για την επεξεργασία και την καταγραφή των θέσεων του δικηγορικού σώματος, στον διάλογο με την κυβέρνηση.
  6. Να αποσταλούν έγγραφα υπομνήματα προς τους εκπροσώπους των Θεσμών, όπου θα αποτυπώνονται  οι απόψεις και τα επιχειρήματα του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό.