Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει τους εξής Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς 2016:

26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου

Αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας, και θα διενεργηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 (09:30-12:30) σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Οι 30 πρώτοι μαθητές της Γ΄ τάξης θα διαγωνιστούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 (09:30-12:30). Οι πέντε πρώτοι της β΄ φάσης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016 η οποία θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας από 10 έως 18 Ιουλίου 2016.

4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου

Αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, και θα διενεργηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 (09:30-11:30) σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, συγχρόνως με την α΄ φάση του Διαγωνισμού του Λυκείου.

4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού

Αφορά τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων (Ε΄ και Στ΄) των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, και θα διενεργηθεί: η α΄ φάση την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, και η β΄ φάση (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος – μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους – από κάθε σχολείο), το Σάββατο 14  Μαΐου 2016 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας.

Η προκήρυξη των Μαθητικών Διαγωνισμών γίνεται με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το οποίο τους θέτει υπό την αιγίδα του.

Τα θέματα των Διαγωνισμών για Δημοτικά και Γυμνάσια:

– αντιστοιχούν στην ύλη η οποία – κατά προσέγγιση – διδάσκεται έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού στα σχολεία της χώρας, με βάση τα Προγράμματα Σπουδών.

Τα θέματα του Διαγωνισμού για τα Λύκεια:

– για την Α΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη της τάξης αυτής, μαζί με την ύλη του Γυμνασίου.

– για τη Β΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής.

– για την α΄ φάση της Γ΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της τάξης αυτής.

για τη β΄ φάση της Γ΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών / Κατεύθυνσης της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ Γενικού Λυκείου, και είναι μεγαλύτερης δυσκολίας από εκείνα της α΄ φάσης. Αν στα θέματα απαιτούνται μη διδαχθείσες ή μη διδακτέες έννοιες, αυτές θα περιγράφονται στο έντυπο των θεμάτων.

ΕΕΦΤα θέματα των Πανελλήνιων Διαγωνισμών της α΄ φάσης των Δημοτικών, αποστέλλονται ηλεκτρονικά την ημέρα του Διαγωνισμού στα Δημοτικά Σχολεία τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τα θέματα της β΄ φάσης των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων, αποστέλλονται ηλεκτρονικά την ημέρα του Διαγωνισμού στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

Όλες οι ανακοινώσεις για τους Διαγωνισμούς, λεπτομέρειες για τις δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων και των μαθητών, καθώς και οι ακριβείς πληροφορίες για τη διεξαγωγή τους, αναρτώνται στον δικτυακό τόπο http://www.eef.gr

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eefpan2016@gmail.com της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.