• του Ηλία Προύφα.

Μια ”χακί” ηλεκτρονική πατέντα που κατασκεύασαν οπλίτες “πληροφορικάριοι” της 1ης Στρατιάς, γλιτώνει το ΓΕΣ από χιλιάδες ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νέα διεύθυνση του 404 ΓΣΝ Λάρισας, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αποφάσισε να συμπεριλάβει και να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης και ραντεβού εξωτερικών ιατρείων όπως αυτό που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια τόσο στο 401 ΓΣΝ Αθηνών όσο και σε άλλα νοσοκομεία.

Κάνοντας τις απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες, και μετά από επικοινωνία με τους αρμοδίους επιτελείς, διαπιστώθηκε οτι αυτό δεν ήταν εφικτό τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ σε επικοινωνία με κατασκευαστές ηλεκτρονικών προγραμμάτων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να κατασκευαστεί με κονδύλια του νοσοκομείου αντίστοιχο πρόγραμμα, διαπίστωσαν ότι και εκεί ήταν ασύμφορο αφού το κόστος ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Μη αφήνοντας το θέμα ο Διευθυντής του 404 ΓΣΝ, και προκειμένου το νοσοκομείο να αναβαθμιστεί προς όφελος των δικαιούχων ασθενών του, επικοινώνησε με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς από τον οποίο ζήτησε την έγκριση να του παραχωρήσει δύο οπλίτες πληροφορικής για τους οποίους είχε ενημερωθεί ότι είναι αξιόλογοι στη δουλειά τους.

Οι οπλίτες έπιασαν δουλειά κατασκευάζοντας με μηδέν κόστος για το νοσοκομείο ”χακί” ηλεκτρονικό πρόγραμμα μηχανοργάνωσης και ραντεβού εξωτερικών ιατρείων, αντίστοιχο με αυτό των μεγάλων νοσοκομείων.

Έτσι, εδώ και τρεις μήνες, το 404 χάρη στην επιμονή της Διεύθυνσης, την υποστήριξη της 1ης Στρατιάς, αλλά κυρίως στο μεράκι και την προσπάθεια των δύο οπλιτών “πληροφορικάριων”, πέρασε από την εποχή του χειρόγραφου και της καταχώρησης των ασθενών στα βιβλία, στη σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή.

Με μηδέν κόστος αυτή τη στιγμή το ΓΕΣ έχει στη διάθεσή του ένα πρόγραμμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα του εμπορίου, και το οποίο μπορεί να το αξιοποιήσει κατάλληλα!

πηγή: kranosgr.blogspot.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr