– Με εκπαιδευτικό την κ. Μαρία Βράτζια.

Την 1η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Βιβλίων των Εκδόσεων Ψυχογιός, με τίτλο “Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας”, κατέκτησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ΄ 2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Βράτζια, κερδίζοντας ως έπαθλο, παιδικά βιβλία αξίας 500 ευρώ.

ΒΙΒΛΙΑ 2Ακόμη, μαθήτριες και μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου, συμμετείχαν με τον διευθυντή και δάσκαλό τους κ. Νικόλαο Τσουρή, στο πρόγραμμα με τίτλο «Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση» των Εκδόσεων Πατάκη, που σκοπό έχει να ενθαρρύνει και να προκαλέσει την ελεύθερη δημιουργική έκφραση των παιδιών πάνω σε επίκαιρα θέματα όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία. Για τη συμμετοχή τους τα παιδιά βραβεύτηκαν με παιδικά βιβλία αξίας 100 ευρώ, ενώ πέντε παιδιά παρέλαβαν από τρία βιβλία για την προσωπική τους βιβλιοθήκη ως έπαθλο για τις εργασίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Σχολείου, συνέβαλαν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στους μικρούς μαθητές, και στον εμπλουτισμό της μαθητικής δανειστικής βιβλιοθήκης του Σχολείου.