ΠΑΜΕ

– Αναχώρηση από Κομοτηνή για συλλαλητήριο ΔΕΘ, Σάββατο 6/9, ώρα 13:30, από Δημοκρίτου & Μακεδονίας γωνία.

– «Μην αρκείσαι στο μικρότερο κακό, προετοιμάζεις το χειρότερο».

– «Και η “ανάπτυξη” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και η “παραγωγική ανασυγκρότηση” του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων “αντιμνημονιακών”, είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων».

– «Η φτώχεια και η ανεργία θα εξαπλώνονται ραγδαία, παντού».

– «Ο λαός δεν δοκίμασε ακόμα τη δύναμη του, με λαϊκή συμμαχία μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν δεν το κάνουμε τώρα, η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο».

Προσκλητήριο ανατροπής της κυβέρνησης και αποδοκιμασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με γνώμονα μια Λαϊκή Συμμαχία η οποία μπορεί να αναδειχθεί ισχυρή, απευθύνει το ΠΑΜΕ ενόψει της κινητοποίησής του στη ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι.

Τα “αιματοβαμμένα” πλεονάσματα, οι υποσχέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για χαλάρωση των μέτρων, με απαίτηση του Κεφαλαίου και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνουν νέα αντιλαϊκή θύελλα:

– Νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με απαλλαγή κράτους-εργοδοσίας από τη χρηματοδότησή του.

– Νέες μειώσεις συντάξεων, νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα.

– Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, νέα μείωση μισθών με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 ευρώ), απλήρωτοι για μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι, “ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα”, ψίχουλα 250 ευρώ με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, κατάργηση τριετιών, μείωση μισθών μέχρι 30%, κατάργηση αποζημιώσεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, επέκταση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, γενίκευση ελαστικής εργασίας με προγράμματα απασχόλησης – δώρο στους εργοδότες, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες – κάτεργα.

– Αξιολόγηση και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

– Ένταση φοροκυνηγητού για τον λαό (βλ. ΕΝΦΙΑ).

– Μείωση φόρων στο Κεφάλαιο.

– Ρυθμίσεις “κόκκινων δανείων” για επιχειρήσεις – Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας.

– Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια, κ.ά.), απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της Ε.Ε.

Φοβούμενοι τις αντιδράσεις επιστρατεύουν απεργούς και σχεδιάζουν κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ανεργία φουντώνει εξαθλιώνοντας εκατομμύρια, πριμοδοτώντας το Κεφάλαιο με πάμφθηνα χέρια.

Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.

ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους “αντι-μνημονιακοί”, για να συγκαλύψουν την ευθύνη του Κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσής του, με μνημόνια διαρκείας σ’ όλες τις χώρες της.

ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ: φθηνότερη εργατική δύναμη – κίνητρο για περισσότερα κέρδη και ανταγωνιστικότητα. Γι’ αυτήν χάνονται και δεν σώζονται δουλειές, τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα. Αυτή φέρνει ανταγωνισμούς για αγορές και κέρδη, ακόμα και με πολέμους (Παλαιστίνη, Ιράκ, Ουκρανία). Αυτά τα πληρώνουν οι λαοί με αίμα, με φτώχεια, με τεράστιες επιπτώσεις όπως οι αγρότες από τα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις Η.Π.Α. – Ε.Ε., όπου η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε αντί να διαχωρίσει τη θέση της. Ο λαός δεν έχει συμφέρον από εμπλοκή σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς.

Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ΔΕΝ είναι σύνθημά μας. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος.

Είτε η “ανάπτυξη” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε η “παραγωγική ανασυγκρότηση” του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων “αντιμνημονιακών”, είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων.

Ζητούν την λαϊκή συναίνεση με ψευτο-υποσχέσεις, και δίνουν εγγυήσεις στο Κεφάλαιο για νέα προνόμια. Κέρδη και σφαγή του λαού, συμβαδίζουν. Κέρδη και λαϊκή ευημερία ΔΕΝ συμβαδίζουν.

Είναι κοροϊδία ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, θα ξαναγυρίσουμε στην κατάσταση πριν την κρίση, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ότι περισσέψει από ένα κούρεμά του, θα γεμίσει τα ταμεία των εργοδοτών, όπως η μείωση φόρων και εισφορών τους, οι κρατικές επιδοτήσεις. Ο λαός μόνιμα στη φτώχεια για στήριξη όποιων επενδύσεων για ελάχιστες θέσεις δουλειάς. Όσο η οικονομία δουλεύει για τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες, ανεξάρτητα από κυβέρνηση, ο λαός δεν θα δει άσπρη μέρα.

Ο λαός ΔΕΝ δοκίμασε ακόμα τη δύναμη του.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Αν δεν το κάνουμε τώρα, η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο.

ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

Οι αντίπαλοι δεν χορταίνουν θυσίες. Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Το μαρτυρούν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Μην περιμένεις λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση αλλά με τους ίδιους άξονες πολιτικής.

Ασίγαστος, καθημερινός αγώνας για τα άμεσα πιεστικά προβλήματα. Για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.  Για τον μισθό και το μεροκάματο, τις απολύσεις. Για ανθρώπινες συντάξεις. Για δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Δεν σταματάνε τον κατήφορο.

Οι καθημερινοί αγώνες για επιμέρους βελτιώσεις ή παρεμπόδιση των χειρότερων, για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην κατάργηση των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, να ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί η αιτία του κακού στη ρίζα του:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ Ο ΛΑΟ – ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.

Αποδέσμευση από τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μνημονίων διαρκείας.

Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Τώρα χρειάζεται η ταξική ανασύνταξη του Εργατικού Κινήματος.

Με ενότητα της εργατικής Τάξης μας, με βάση τα ενιαία συμφέροντά της, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα συσπειρώνει ενάντια στη καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, θα οξύνει τους τριγμούς του συστήματος. Απαλλαγμένη από την επιρροή εργοδοσίας, κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Θα συγκρούεται με την εργοδοσία στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στην περιοχή, στην κοινωνία.  Θα συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της.

Θα απομονώνει παλιούς και νέους εργατοπατέρες που θέλουν να μας υποτάξουν στην εναλλαγή κυβερνήσεων χωρίς να αλλάζει τίποτα. Δεν είναι λύση ο “νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός” που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σαπισμένα υλικά του παλιού για να υποτάξει τους εργαζόμενους σε μια άλλη κυβέρνηση με την ίδια πολιτική.

Θα απομονώνει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που στέκεται “σούζα” μπροστά στην εργοδοσία, ψηφίζει τα προνόμια της, τρομοκρατεί όποιον εργάτη σηκώνει κεφάλι.

Θα αλλάζει συσχετισμούς, θα δυναμώνει το ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε συνδικάτο.

Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Με γερή οργάνωση στους χώρους δουλειάς – σχέδιο – συντονισμό – αποφασιστικότητα στην πάλη.

Θα προσανατολίζει στον μοναδικό δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη λαϊκή ευημερία:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νέων. ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά με λαϊκές επιτροπές. Κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα και όχι για τα συμφέροντα άλλων. Αυτή δίνει την αποτελεσματικότητα στους αγώνες.

Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  σε καθέναν που έχει πρόβλημα, σε καθέναν που σηκώνει κεφάλι.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ., Πλατεία Αριστοτέλους.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ώρα 13:30,  Δημοκρίτου & Μακεδονίας Γωνία».