ΠΑΜΕ«Κοροϊδία για τους άνεργους και τους νέους», χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τα νέα προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης ανέργων.  

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «κακοπληρωμένα προγράμματα που δεν έχουν καμιά σχέση με σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη δικαιώματα, που στέλνουν τους άνεργους στα νύχια της εκμετάλλευσης των εργοδοτών, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, που ταΐζουν με ζεστό χρήμα τα αφεντικά, και που μόλις τελειώσουν ο άνεργος ξαναβρίσκεται και πάλι στο άγχος και την ανασφάλεια, ψάχνοντας για δουλειά για να μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του», και απευθυνόμενο στους ανέργους που «εξ ανάγκης θα καταφύγουν σε τέτοιες επιλογές για να ανακουφιστούν πρόσκαιρα», τους καλεί «να μη συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση, να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους αυτά τα μέτρα. Να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης μέσα στους τόπους δουλειάς».

Στην ίδια ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, σημειώνει:

«Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, με τσακισμένα τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Δεν τους πήρε ο πόνος για τα σοβαρά προβλήματα των ανέργων και των νέων ανέργων.

Οι άνεργοι δε μπορούν ήδη ούτε τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο και άλλα να πληρώσουν. Ούτε καν δεν έχουν εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια.

Οι άνεργοι δεν έχουν άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης τους. Συνεχής αγώνας για να σπάσουμε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης.

Η ανεργία είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος που ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε κάθε κλάδο. Αξιοποιούν την ανεργία για να χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό. Μέσω των όρων εργασίας των προγραμμάτων δυναμώνουν την εκμετάλλευση».