ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ

Ξεχασμένος από τον ΣΕΓΑΣ, ο Κώστας Μπανιώτης παλεύει μόνος του και συνεχίζει την προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη έχοντας ως πρώτο στόχο τους αγώνες του κλειστού.

Με μια τακτική που προκαλεί ερωτηματικά η ομοπονδία έχει αφήσει εκτός σχεδιασμού τον Έλληνα πρωταθλητή του ύψους και τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο. Από τη μία έχει δοθεί «πράσινο φως» από την IAAF για να αγωνίζεται και από την άλλη ο ΣΕΓΑΣ συμπεριφέρεται σαν να είναι ένοχος ο αθλητής. Το «κρυφτούλι» της διοίκησης που δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική. Φυσικά ο Κώστας Μπανιώτης σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει την αθωώτητά του, αλλά απομένει να επικυρωθεί και από την ομοσπονδία.

Χωρίς καμιά στήριξη, ούτε καν ψυχολογική ο Κώστας Μπανιώτης γυμνάζεται καθημερινά πότε στο Παλαί και πότε στο Καυτανζόγλειο. Μόνο και που εδώ έχει να αντιμετωπίσει από τη μία το Παλαί που γίνεται χαμός, καθώς έχουν «στριμωχτεί» πολλές ομοσπονδίες και όπως λέει χαρακτηριστικά «Είναι θέμα χρόνου να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά» και από την άλλη το πρόβλημα με τον τάπητα στο Καυτανζόγλειο. Αν περάσει κάποιος από το Παλαί θα διαπιστώσει πώς κάνει προπόνηση ένας από τους κορυφαίους μας άλτες. Σε ένα ελαττωματικό στύλο και ένα στρώμα σχισμένο. Παρόλα αυτά και ενώ έχουν περάσει 11 μήνες και ακόμη εκκρεμεί η οριστική απόφαση για την υπόθεση «ντόπινγκ» που έχει εμπλακεί, εκείνος κάνει την προετοιμασία του.

«Εμείς δουλεύουμε, το πιστεύουμε και προχωράμε», λέει χαρακτηριστικά ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. «Αν πάνε όλα καλά πρώτος στόχος είναι ο κλειστός και από εκεί βήμα βήμα θα προχωρήσουμε», καταλήγει ο 28άχρονος πρωταθλητής.

Ο Μπανιώτης έχει ατομικό ρεκόρ 2.34μ. από το 2013 στη Μερσίνη όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες και είναι ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. Φέτος επανήλθε στον ανοιχτό και είχε καλύτερη επίδοση τα 2.28μ. που πέρασε στο Άργος Ορεστικό, ενώ μετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ζυρίχη.

πηγή: http://sportsfeed.gr/2014/11/13/palevei-monos-tou/