Συνελήφθησαν στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 28 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν επίσης.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 33χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τους ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες, και τους άλλους δύο δράστες να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να προπορεύονται λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

ο 2Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28χρονο, οδηγό του προπορευόμενου οχήματος, με συνοδηγό τον 21χρονο. Αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, λίγο πιο κάτω ο 28χρονος ακινητοποίησε το όχημα και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Στην ίδια οδό, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επίσης σήμα στάσης και στον 33χρονο, οδηγό του δεύτερου οχήματος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο 33χρονος ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε δασική περιοχή, πλην όμως εντοπίσθηκε άμεσα και συνελήφθη.

Οι δύο δράστες ηλικίας 28 και 21 ετών κατηγορούνται επίσης για κλοπή, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.