ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟΜαθητές γνωρίζουν την αρχαιοελληνική γραμματεία και τον αρχαιολογικό πλούτο του τόπου τους.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών (Κ.Ε.ΜΑ.Σ.), με την υποστήριξη της ΙΘ’ Εφορίας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει βραδιά αρχαίου θεάτρου για παιδιά, στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων των σχολείων: Δημοτικά Σχολεία Ξυλαγανής, Σαπών, 2ο Κομοτηνής, 12ο Αλεξανδρούπολης, Γυμνάσια Ξυλαγανής, Σαπών, Λύκεια Ξυλαγανής, Σαπών.

Το εγχείρημα ξεκίνησε πέρυσι μέσω του Προγράμματος LEADER+, και στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την πολιτιστική τους κληρονομιά, την αρχαιοελληνική γραμματεία και τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Μετά από ενθουσιώδη αιτήματα μαθητών, ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και φέτος, αύριο Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 7 μ.μ.

Η παράσταση βασίζεται σε χορικά και διαλογικά μέρη τραγωδιών των τριών μεγάλων Ελλήνων τραγωδών (Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη), καθώς και κωμωδιών του Αριστοφάνη.

Τη δράση επιμελείται και σκηνοθετεί ο Γιάννης Βουλτσίδης, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών που υλοποιεί η Κ.ΕΜΑ.Σ., και θα την παρακολουθήσουν τριακόσιοι θεατές – μαθητές.

Σκοπός των διοργανωτών, είναι η καθιέρωση – θεσμοθέτηση της εκδήλωσης.