Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο κρέμασε στον λαιμό του ο Κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης, στο 30ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως ταυτόχρονα, πηδώντας 2,33 μ. έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ στις 17-20 Μαρτίου (19/3 θα διεξαχθεί το αγώνισμα του άλματος εις ύψος).

Το στάδιο όπου θα διεξαχθεί το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ.
Το στάδιο όπου θα διεξαχθεί το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (μετά τα 2,35 μ. των Τάμπερι και Φασινότι, και τα 2,34 μ. του Μπαρσίμ), και ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου που αγωνίζεται με τα χρώματα της «Ολυμπιάδας» Κομοτηνής προσπάθησε να περάσει και τα 2,35 μ. (ύψος που αποτελεί και το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα από το 1995), αλλά δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες, έδειξε ωστόσο πως είναι θέμα χρόνου τα καταφέρει – εξάλλου τον τελευταίο καιρό «πετάει» όλο και ψηλότερα: 2,30 μ. την περασμένη εβδομάδα στη Σλοβακία, 2,31 μ. δύο μέρες μετά στην Τσεχία, και χθες 2,33 μ.

Έτσι ο Μπανιώτης έγινε ο πέμπτος Έλληνας αθλητής που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Πόρτλαντ μετά τους Κώστα Δουβαλίδη (60 μ. με εμπόδια), Κώστα Φιλιππίδη (επί κοντώ), Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ) και Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ).

«Είναι μεγάλη επίδοση, ήμουν σε κατάσταση να την κάνω. Είμαι χαρούμενος που έπιασα το όριο αλλά επειδή υπάρχει και το παγκόσμιο ranking πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω ώστε να παραμείνω στις υψηλές θέσεις», δήλωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κερδίσει ήδη και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού στο Ρίο, κι έτσι η Κομοτηνή, μετά και την πρόκριση του team manager του «Θράκα Ιππέα» Γιάννη Ταμουρίδη στο αγώνισμα της ποδηλασίας, θα έχει δύο εκπροσώπους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της υφηλίου!