Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) του Δήμου Κομοτηνής,  σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), διοργανώνει το 1ο Διεθνές Τουρνουά Beach Tennis στην παραλία του Φαναρίου (VIA MARE BEACH BAR)!

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 10:00 και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας 20 του μηνός με τους τελικούς και τις απονομές.

Πρόκειται για τρία μονοήμερα τουρνουά διπλού ανδρών και διπλού γυναικών, και η βαθμολογία της διοργάνωσης προσμετράται στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών.

Ήδη συμμετοχή έχουν δηλώσει οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, οι αθλήτριες και οι αθλητές των οποίων θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα!

Μια ιδανική λοιπόν ευκαιρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το εντυπωσιακό άθλημα του Beach Tennis και να δοκιμάσουν και τις δυνατότητές τους (εξοπλισμός θα παρέχεται από τη διοργάνωση), αλλά και για όλους μας για να στηρίξουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.

Τι είναι το Beach Tennis

Το πιο … hot άθλημα του καλοκαιριού και όχι μόνο! Πάρτε τη διασκέδαση και τη δυναμική του τένις … βάλτε τις σε ένα γήπεδο του Beach Volley με το δίχτυ στο 1,70 μ. … προσθέστε και λίγο από  ξυλορακέτες … και αυτό που έχετε είναι το Beach Tennis! Το πιο συναρπαστικό νέο άθλημα που σαρώνει όλη την Ευρώπη! Μπορείτε να παίξετε Beach Tennis ανταγωνιστικά, είτε απλά για διασκέδαση. Το γεμάτο δράση νέο άθλημα, παίζεται από επαγγελματίες και μη, παίκτες του τένις, όλων των ηλικιών, και ο λόγος είναι ένας και απλός: η ευκολία του να το παίζεις! Τελεί υπό τη σκέπη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) από το 2007, καθώς και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), και όπως όλα δείχνουν βαίνει προς ένταξή του στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Πώς ακριβώς παίζεται

Είναι παρόμοιο με το κλασσικό τένις, με τη διαφορά ότι παίζεται σε γήπεδο του Beach Volley (16x8m), με το δίχτυ να έχει κατεβεί στο 1,70 μ. Δύο ομάδες διπλού χτυπούν ένα μπαλάκι χαμηλής πίεσης (orange ball I.T.F stage 2), πάνω από το δίχτυ, με βολέ, χωρίς να αφήνουν την μπάλα να αγγίξει το έδαφος, και μόνο με ένα βολέ για κάθε ομάδα, καθώς απαγορεύεται οι παίκτες να δώσουν ο ένας πάσα στον άλλον. Πόντος κερδίζεται κάθε φορά που ο αντίπαλος δεν πετυχαίνει τα όρια του γηπέδου ή που η μπάλα σκάσει στο γήπεδο του. Οι πόντοι μετράνε όπως στο κλασσικό τένις χωρίς να υπάρχει πλεονέκτημα (15, 30, 40, game). Παίζεται στα δύο (best of 3) ή στα τρία νικηφόρα σετ (best of 5).