– Άριστα πήρε η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, σε έκτακτη επιχειρησιακή αξιολόγηση του ΓΕΣ.

Έκτακτη επιχειρησιακή αξιολόγηση του Τμήματος Χρονικών Ετοιμοτήτων της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Επιθεώρηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης του Τμήματος, η οποία εκτελέστηκε χωρίς προειδοποίηση ώστε να εξαχθούν ρεαλιστικά συμπεράσματα, εφαρμόστηκαν στο σύνολό τους όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο επικεφαλής Ταξίαρχος της ομάδας επιθεωρητών που έχει συστήσει για αυτόν τον σκοπό το ΓΕΣ, πήγε απροειδοποίητα στη μονάδα τα χαράματα και σήμανε συναγερμό.

Αμέσως πήραν «φωτιά» τα άρβυλα, και αξιωματικοί και στρατιώτες κατάφεραν αυτό που πολύ λίγες ανάλογες μονάδες καταφέρνουν σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ. Να είναι όλα έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ. Ενώ το χρονικό περιθώριο που δίνεται για να βγει μια μονάδα στους χώρους διασποράς είναι οι τέσσερις ώρες, στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα ήταν έτοιμα και όλοι βρίσκονταν στις θέσεις τους σε μόλις δυόμισι ώρες!

Όπως αναφέρεται σχετικά και στην ενημέρωση του ΓΕΣ, «διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Σχηματισμού, η λειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων και μέσων, το υψηλό ηθικό και η γνώση της αποστολής από το προσωπικό».

πηγή: koutipandoras.gr / του Μαρίνου Γκασιάμη.