– Μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτηση του Αχμέτ Ιλχάν

Ανεστάλη η πρόσφατη απόφαση του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Ηλία Χαντζή, η οποία δεν επέτρεπε την πρόωρη αποχώρηση των μουσουλμανοπαίδων από τα σχολεία τους προκειμένου να ασκήσουν την προσευχή της Παρασκευής όπως επιτάσσει το Ισλάμ, ενώ την ίδια ώρα η συγκεκριμένη διευκόλυνση παρέχεται τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Ιλχάν που έφερε το θέμα στη Βουλή, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, ωστόσο υπογραμμίζει πως αναμένει και της ανάκλησης «αυτής της άδικης και αντισυνταγματικής απόφασης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιλχάν, αναφέρει:

«Νιώθω δικαιωμένος που η απόφαση για απαγόρευση της προσευχής στα μειονοτικά σχολεία, έχει έστω ανασταλεί, μετά από παρέμβασή μου στη Βουλή με κατάθεση Ερώτησης.  Όχι ιδίως για προσωπική δικαίωση μου, άλλα μια δικαίωση στο όνομα των συμπολιτών μου. Η απόφαση αναστολής της αποφάσεως δεν υποκαθιστά επ’ ουδενί την απόφαση ανακλήσεως που πρέπει να εκδοθεί για την εν λόγω διοικητική απόφαση απαγορεύσεως, οπότε θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ το ζήτημα μέχρι οριστικής ανακλήσεως της άδικης και αντισυνταγματικής αυτής απόφασης, που απαγόρευε να χορηγηθεί άδεια στους μειονοτικούς μαθητές ώστε να μπορούν να μεταβαίνουν στην προσευχή της Παρασκευής».