Αποκάλυψη Σπίρτζη: Όταν ο γαλάζιος βουλευτής διόριζε μέσω … φαξ.

Πήγαν για «μαλλί» αλλά βγήκαν «κουρεμένοι», ΝΔ και Κώστας Γκιουλέκας.

Μετά τη λήξη του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσαν ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση μεταξύ άλλων για «κρατικοποίηση και υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, και τακτοποίηση ημέτερων στον κρατικό ΟΑΣΘ».

Σε απάντησή του ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αποκάλυψε φαξ του Κώστα Γκιουλέκα το 2009, που ως βουλευτής προωθούσε στον τότε πρόεδρο του Οργανισμού κ. Στεφανίδη, ονόματα ατόμων των οποίων ζητούσε τον διορισμό τους – δείτε ΕΔΩ το ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο Χρ. Σπίρτζης.

Απαντώντας ο κ. Γκιουλέκας, δήλωσε ευθαρσώς ότι «οι κυβερνώντες ενοχοποιούν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανέργους συμπολίτες μας για εύρεση εργασίας σε έναν ιδιωτικό οργανισμό, όπως ήταν ο ΟΑΣΘ πριν λίγο καιρό, και την εξισώνουν με την κομματικοποίηση την οποία επιχειρούν να κάνουν στον ήδη κρατικοποιημένο ΟΑΣΘ».

Σε νέα ανακοίνωση-απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατακεραυνώνει τον γαλάζιο βουλευτή και την ταύτιση της ΝΔ με τις πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος, υπενθυμίζοντας συγχρόνως πως ο αποθεματικός λογαριασμός του ΟΑΣΘ που προορίζονταν για αγορά νέων λεωφορείων, βρέθηκε με … 700 ευρώ, αντί για 38 εκατομμύρια! Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Το θράσος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, δεν έχει όριο. Μετά τις αποκαλύψεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έγγραφο που είχε στείλει στη διοίκηση του ΟΑΣΘ το 2009, το οποίο περιείχε κατάλογο ονομάτων που ζητούσε τον διορισμό τους, ο κ. Γκιουλέκας επέλεξε, αντί συγνώμης, να παραδεχτεί τα ρουσφέτια του ζητώντας ωστόσο τα ρέστα, αφού ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για “ενδιαφέρον για ανέργους συμπολίτες μας για εύρεση εργασίας σε έναν ιδιωτικό οργανισμό”! Μετά τις παραδοχές για τις αθλιότητες αυτές, έχει έρθει η ώρα ο κ. Γκιουλέκας και η Νέα Δημοκρατία να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα της συνολικά ως προς τον ΟΑΣΘ. Όπως, παραδείγματος χάρη, για τον αποθεματικό λογαριασμό του οργανισμού που προοριζόταν για την αγορά νέων λεωφορείων, ο οποίος βρέθηκε με 700 ευρώ αντί για 38 εκατομμύρια. Για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως η ΝΔ είναι ταυτισμένη με τις πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος. Ζητάμε από τον πρόεδρο της, Κυρ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για όσα αποκάλυψε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα ρουσφέτια του Κ. Γκιουλέκα».