Έγιναν αποδεκτοί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και διεθνών συνθηκών που έθεσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και στελέχη του κόμματος από τη Θράκη, και άλλαξε την επίμαχη τροπολογία “νομιμοποίησης” της “τουρκικής ένωσης Ξάνθης” που είχε αποσυρθεί προ ημερών μετά την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου.

Συμπεριλήφθηκε το άρθρο 11 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην παράγραφο 2, κείμενο που έγραψαν οι ίδιοι οι νομικοί του Στρασβούργου, προνοεί ρητά την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, δηλαδή δεν επιτρέπει αντεθνικές και εγκληματικές ενέργειες, δίνοντας ρητά το δικαίωμα της παρέμβασης των Διοικητικών Υπηρεσιών του Κράτους (της

"Πέρασε" του Πάνου Καμμένου, για την τροπολογία Κοντονή
Η κ. Χρύσα Ούτση.

Δικαιοσύνης κ.λπ.) τόσο για τη Θράκη και τη Μακεδονία, όσο και για κάθε σημείο της επικράτειας όπου ένα σωματείο θα λειτουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Χρύσα Ούτση: “Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη”

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Χρύσα Ούτση, που ενεργοποιήθηκε δυναμικά προς τη “συμμόρφωση” της τροπολογίας με το άρθρο 11 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη που ο κ. Κοντονής άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες μας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσαν προς ψήφιση τροπολογία που διαφυλάττει τις διεθνείς συνθήκες και την εθνική ασφάλεια της χώρας μου, θεσπίζοντας διατάξεις ουσιαστικού δικαίου, εναρμονισμένες με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Δείτε σχετικά: