Τρεις αλλοδαπούς, έναν 46χρονο υπήκοο Τουρκίας και δύο 26χρονους υπηκόους Ιράκ, οι οποίοι μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα 45 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ, συνέλαβαν στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ειδική ομάδα αστυνομικών που έχει επιφορτιστεί με την καταπολέμηση της μη νόμιμης μετανάστευσης στην περιοχή, εντόπισε τους τρεις διακινητές να μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στη χώρα μας, διαμέσου του ποταμού Έβρου, με τη χρήση πλαστικής λέμβου με εξωλέμβια μηχανή.

Μετά την αποβίβασή τους στην ελληνική επικράτεια οι δύο από τους διακινητές καθοδήγησαν τους μη νόμιμους μετανάστες πεζούς τη Νέα Βύσσα, ενώ ο τρίτος επιχείρησε να επιστρέψει στην Τουρκία, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο διακινητές, οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν γυρίσει στο σημείο και επιβιβάστηκαν σε άλλη βάρκα προκειμένου να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.