ΠΑΣΧΑ ΙΑΣΜΟ 6«Πάσχα στον Ίασμο», είναι ο τίτλος του θρησκευτικού – πολιτιστικού ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.

«Ενόψει της συνεχούς συμμετοχής των κατοίκων στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του ιδιαίτερου κατανυκτικού κλίματος της εποχής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια σειρά εθίμων της περιοχής, αποφασίσαμε τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ώστε να μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές», σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Μπούκας.

ΠΑΣΧΑ ΙΑΣΜΟ 3Τα γυρίσματα θα αρχίσουν το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων με την Ακολουθία του Νυμφίου, και θα συνεχιστούν στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και των Μεγάλων Ωρών, στην περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του παλιού Ιάσμου, στην Ανάσταση και στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο γραφικό ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής.

«Καλούμε τους πιστούς να επισκεφθούν τον φιλόξενο Ίασμο και να ζήσουν μαζί μας την ιδιαίτερη κατάνυξη των ημερών αυτών», καταλήγει ο κ. Μπούκας απευθύνοντας και πρόσκληση σε όσους θα ήθελαν να ζήσουν ένα ξεχωριστό Πάσχα.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί από συνεργείο επαγγελματιών εικονοληπτών και η διάρκειά του θα κυμανθεί περίπου στη μία ώρα.