Απόλυτα επιβεβλημένη κίνηση, τονίζει ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών

Άμεσα πρόκειται να προχωρήσει η ανάπλαση του άλσους- πάρκου των Σαπών, όπως ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου ο Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης.

 
Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών προχώρησε το περασμένο σαββατοκύριακο στην κοπή των γερασμένων και επικίνδυνων πεύκων του πάρκου στις Σάπες, δίπλα από το Δημαρχείο, προκειμένου να εξαλείψει τον κίνδυνο πτώσης και τραυματισμού περιοίκων και χρηστών του μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

jkll«Η αλήθεια είναι ότι το πάρκο αποτέλεσε για πολλά χρόνια ένα σημείο αναφοράς των Σαπών και η κοπή των δέντρων μπορεί να προκάλεσε αισθήματα θλίψης στους δημότες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ωστόσο η εξέλιξη αυτή ήταν απόλυτα επιβεβλημένη, αφού δεν έγιναν διαχρονικά οι απαραίτητες εκείνες φροντίδες και επαναφυτεύσεις που θα το κρατούσαν διαχρονικά ζωντανό».
Για το θέμα, όπως επισημαίνεται, «μετά και την εκρίζωση δεκάδων πεύκων τον Φεβρουάριο του 2015, που μόνο από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς στο πάρκο και στον ευρύτερο χώρο, στον οποίο καθημερινά παίζουν παιδιά, καθώς και μετά από τις καταγγελίες περιοίκων», ο Δήμος ήρθε σε άμεση επικοινωνία με την καθ’ ύλην αρμόδια Δασική Υπηρεσία, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συναποφασιστούν οι αναγκαίες ενέργειες. Έτσι ο προχώρησε άμεσα στη σύνταξη σχετικής μελέτης αποκατάστασης του χώρου, την οποία ενέκρινε η Δασική Υπηρεσία ως προϋπόθεση αδειοδότησης της κοπής όλων των δέντρων που στο σύνολό τους κρίθηκαν επικίνδυνα.
jklΜε βάση αυτή τη μελέτη, ο Δήμος έκοψε τα δέντρα και σύντομα θα προχωρήσει στην οριστική εκρίζωσή τους. Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του χώρου με την φύτευση νέων δενδρυλλίων, κυρίως καλλωπιστικών και κωνοφόρων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο περικαλλές πάρκο που θα ομορφύνει την είσοδο της πόλης.
*Επισυνάπτονται φωτογραφίες αρχείου από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν σε μια βραδιά είχαν εκριζωθεί 38 δέντρα!