Με επιτυχία διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου ο αγώνας δρόμου «Rodopi Run», στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ «VIA EGNATIA Ροδόπης». Περισσότεροι από 200 δρομείς, άτομα κάθε ηλικίας, αψήφησαν τον μουντό καιρό και την απειλή της βροχής και έτρεξαν μια απόσταση 5 χιλιομέτρων μέσα στην Κομοτηνή, ξεκινώντας από το πάρκο της Περιφέρειας και τερματίζοντας στο Βυζαντινό Τείχος.

Την σκυτάλη, το πρωί της Κυριακής, θα πάρουν οι ποδηλάτες που θα λάβουν μέρος στο «Rodopi Bike Run». Πρόκειται για έναν αγώνα ποδηλασίας εκτός πόλης, 18 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, με εκκίνηση και τερματισμό στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ «VIA EGNATIA Ροδόπης» την εκδήλωση «Μουσική Εγνατία – Τραγούδια Χωρίς Σύνορα». Πρόκειται για μια εθελοντική μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το μουσικό σχήμα «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 8 ως τις 11 το βράδυ της Κυριακής, στο «Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ)».