6.500 κοτόπουλα, 60 τόνους μανταρίνια, 45 τόνους πορτοκάλια, τυρί φέτα, χυμούς, απορρυπαντικά, βρεφικές πάνες κ.ά., διένειμε ο Δήμος Κομοτηνής στους 4.700 δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), και στους 1.700 του προγράμματος Αλληλεγγύης.

Οι ωφελούμενοι ενημερώνονται τηλεφωνικά και με sms, και η διαδικασία της διανομής γίνεται ομαλά και ικανοποιεί όλους τους δικαιούχους, αφού παίρνουν αρκετά προϊόντα που ανακουφίζουν τις καθημερινές ανάγκες τους”, σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο οτι “στόχος της Πολιτείας θα πρέπει αν είναι να μην υπάρχουν τέτοιες κοινωνικές ανάγκες”.

Η προετοιμασία, οργάνωση, και εκτέλεση της διαδικασίας διανομής, γίνεται από το αξιέπαινο λιγοστό προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, με τη συνδρομή υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών αλλά και εθελοντών φοιτητών.

Ενόψει του γεγονότος οτι πλέον αυτά τα προγράμματα θα υλοποιούνται εξολοκλήρου και αποκλειστικά από τους Δήμους, μέχρι το τέλος του έτους η αντιδημαρχία κοινωνικών υποθέσεων Κομοτηνής αναμένεται να υπογράψει τις συμβάσεις των επόμενων ανάλογων προγραμμάτων, τα οποία θα ξεκινήσουν από το νέο έτος.