20141126_104543Το επιχειρησιακό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την περίοδο 2014 – 2020, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, που πλέον ονομάζεται Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΟ Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, περιέγραψε τους τομείς όπου δίδεται έμφαση και τους πόρους, ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

«Η Περιφέρειά μας μπορεί τα επόμενα να δημιουργήσει την πολυπόθητη ανάπτυξη», επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας», η οποία υπερψήφισε το πρόγραμμα, κ. Φώτης Καραλίδης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» κ. Κώστας Μορφίδης, έκανε λόγο για αναγκαιότητα πολύ περισσότερων πόρων.

Τη στήριξή του στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου παρείχε ο επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», κ. Τέρενς Κουίκ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι ανάγκη να επικαιροποιηθεί και το ομόφωνο από το 1992 πόρισμα της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Την άποψη ότι το πρόγραμμα δεν υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Χρήστος Τρέλλης, καταψηφίζοντάς το.

Για ελλειμματικό σχεδιασμό σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, μίλησε η επικεφαλής της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», κ. Κατερίνα Γεροστεργίου, δίνοντας επίσης αρνητική ψήφο.