Σε ομιλία του στη Βουλή αναφορικά με τις καταγγελίες της ΝΔ, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, τόνισε:

“Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης με έπιασε πάλι στο στόμα του, μιλώντας για «σκάνδαλα Καμμένου» κ.ο.κ. Παρότι η υπόθεση αφορά διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί και στην οποία είναι ξεκάθαρα και απόλυτα τα πράγματα, η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν επιλέξει να μεταμορφώσουν τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτικό βραχίονα μιας εκδοτικής συμμορίας.

Αυτό θα το δούμε ως επιλογή τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες. Μέχρι που θα φτάσει; Μέχρι που θα υπερασπίζεται μια συμμορία ο αρχηγός ενός κόμματος; Και πόσο δεμένοι είναι πλέον μεταξύ τους ώστε να φτάσει στο σημείο να αναπαράγει ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις μέσα στη Βουλή, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με ορισμένους κατ’ επάγγελμα υπαλλήλους της συγκεκριμένης συμμορίας.

Και συμμορία την αναφέρω, κ. Πρόεδρε, έχοντας λάβει υπόψη μου τη βαρύτητα του λόγου μου μέσα στο Κοινοβούλιο. Θέλω, λοιπόν, να πω στον κ. Μητσοτάκη ότι όσον αφορά το δικό μου σπίτι είναι καθαρό. Θα έχετε εδώ όλα τα στοιχεία. Οι περισσότεροι παλιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με γνωρίζετε προσωπικά και γνωρίζετε ποιο είναι το ποιόν και ποιος είναι ο χαρακτήρας μου και δεν ακολουθείτε αυτού του είδους τη βρώμικη πολιτική που δυστυχώς ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το σπίτι το δικό μου δεν έχει διεύθυνση κατοικίας offshore εταιρείας, ούτε έχει κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν. Δεν έχω συνδιαλλαγεί με δημόσιο χρήμα ποτέ στη ζωή μου. Μπήκα πλουσιότερος στην πολιτική και θα φύγω φτωχότερος. Δεν ανέχομαι τέτοιου είδους μομφές. Καλώ, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να «μαζευτεί» και να έρθει εδώ στη συζήτηση της επερωτήσεως να ρωτήσει ό,τι θέλει, να πάρει όλες τις απαντήσεις και όχι να κρύβεται πίσω από επτά εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα που έχουν αναλάβει να φέρουν σαν πρώτη είδηση μια διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, είναι απόλυτα καθαρή και αν δεν γίνει θα είναι προς ζημία του ελληνικού δημοσίου. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, με αυτή τη ιστορία, τον περιμένω εδώ.

Κύριε Πρόεδρε κλείνω, λέγοντας σε όλους αυτούς που βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο στα ραδιόφωνα εξυπηρετώντας την συγκεκριμένη συμμορία να έρθουν έτοιμοι με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, με τα ποινικά μητρώα που επικαλούνται και είναι ψευδέστατα, με δήθεν καταγγελίες που έχουν, οι οποίες ουδέποτε έχουν κατατεθεί επισήμως, και να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Το παιχνίδι αυτό να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα και εγώ να είμαι εκείνος ο οποίος θα αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα να το ξεχάσουν. Τους περιμένω να έρθουν στη Βουλή των Ελλήνων για να δούμε την αλήθεια, με χαρτιά, με αποδείξεις και να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό το βρώμικο πόλεμο που έχουν ξεκινήσει. Και να ξέρουν καλά, σε αυτή τη αίθουσα είμαι 26 χρόνια, εκλεγμένος 11 φορές από τον ελληνικό λαό, αντέχει η πλάτη μου χτυπήματα. Αντέχω μέχρι να τους τσακίσω“.