Η πρώτη ταινία όπου οι διάλογοι ηχογραφήθηκαν πριν τα γυρίσματα.

Tην ταινία “Μπιγκ Χιτ” του Κάρολου Ζωναρά, παρουσιάζει σήμερα 19/11 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης, συνεχίζοντας το πρόγραμμα προβολών της. 

Ώρα έναρξης 20:00 / είσοδος 3 ευρώ / διάρκεια: 94′.

Η τανία “Μπιγκ Χιτ” είναι ελληνικό φιλμ νουάρ παραγωγής του 2012, στην οποία παίζουν οι Μελέτη Γεωργιάδη, Κάτια Ο’Γουάλις, Γρηγόρης Γαλάτης.

Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της ύποπτης αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Κορμάς θα έρθει αντιμέτωπος με έναν επικίνδυνο γκάνγκστερ και μια υπόθεση διαφθοράς που φτάνει πολύ βαθύτερα απ’ όσο φανταζόταν.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 2Σημείωμα του σκηνοθέτη 
“Δυο λόγια μόνο για τον ιδιόμορφο τρόπο κατασκευής της ταινίας. Όλοι οι διάλογοι στο έργο ηχογραφήθηκαν προκαταβολικά. Μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα είχε ήδη φτιαχτεί κάτι σαν ραδιοφωνικό δράμα. Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους ρόλους, αυτό που ουσιαστικά έπρεπε να κάνουν ήταν να παίξουν τα λόγια σε “playback”. Η επιλογή αυτή του προ-ηχογραφημένου λόγου, εκτός του ότι απετέλεσε ένα εξαιρετικό βοήθημα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος των γυρισμάτων – όλα έγιναν μέσα σε 20 μέρες -, έδωσε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο καστ και ερασιτέχνες ηθοποιοί. Αυτό το πείραμα εδραίωσε την πεποίθησή μου ότι ψυχή της υποκριτικής είναι ο λόγος, η φωνή. Μπορεί να ακούγεται περίεργα και σίγουρα θα ήταν μεγάλο λάθος να παραγνωρίσει κανείς την κινησιολογία του σώματος ή την εκφραστική του προσώπου, όμως το άκουσμα της φωνής χωρίς αμφιβολία έρχεται πρώτο, είναι αυτό που σε αγγίζει. Η εικόνα ακολουθεί. Το Μπιγκ Χιτ είναι θα έλεγα μια εφαρμογή αυτού του «δόγματος», ότι πρώτα ακούμε και μετά βλέπουμε. Μήπως έτσι δεν γίνεται ήδη απ’ την κοιλίτσα της μανούλας μας;”.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣΒιογραφικό και φιλμογραφία του σκηνοθέτη
Ο Κάρολος Ζωναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς. Σπουδές κινηματογράφου έκανε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και εν συνεχεία στο Centro Sperimentale στη Ρώμη όπου έζησε για δεκατρία συνεχόμενα χρόνια. Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτ.
1981 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (GR /20’/16mm)
1983 JESSICA MORGAN (USA /30’/16mm)
1984 THE TRAGEDY OF HIPPOLYTUS / Η τραγωδία του Ιππόλυτου (USA/59’/16mm)
1990 CIO’ CHE LUCCICA E’ ORO / Ό,τι γυαλίζει είναι χρυσός (IT /58’/16mm)
1993 ORESTE A TOR BELLA MONACA / Ο Ορέστης στην Tor Bella Monaca (IT /28’/ 35mm)
1994 ADE E CORE / Άδης και Κόρη (IT / 4’/ 35mm)
1995 IL DIARIO DI CHARLIE / Το ημερολόγιο του Τσάρλυ ( ΙΤ/20’/ video)
1997 PIETTA’ PERFETTA / Τέλειον Έλεος (IT/15’/35mm)
1997 CITTA’ IDEALE / Ιδανική πόλη (IT / 20’/ video)
2002 SAVOIR VIVRE (GR / 15’ /35mm / Dolby SR)
2008 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ (GR / 97’/ 35mm / Dolby SR)
2012 ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ (GR/B & W/94’/HD/16:9/Stereo)