Από 10 έως τις 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2016» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.

Οι εκδηλώσεις, που αποτελούν θεσμό για τον τόπο και αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας του Ιάσμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβάνουν παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων, θερινό σινεμά για ενήλικες και παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, ποιητική βραδιά, μουσικές συναυλίες, βραδιά νεολαίας, αθλοπαιδιές, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και λαϊκό γλέντι.

Ταυτόχρονα, στον χώρο των εκδηλώσεων και καθ’ όλη τη διάρκειά τους, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου, ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, παραδοσιακών εδεσμάτων και άλλων καλλιτεχνικών δημιουργιών των μελών των αντίστοιχων τμημάτων του συλλόγου.

«Προσκαλούμε και φέτος τους Ροδοπίτες αλλά και τους επισκέπτες που αυτές τις μέρες θα βρίσκονται στην περιοχή μας, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μας, διαβεβαιώνοντάς τους για την ποιότητα αυτών αλλά και για την εγκάρδια, πηγαία φιλοξενία μας. Πρόκειται για εκδηλώσεις με έντονους συμβολισμούς αλλά και αξιόλογο περιεχόμενο που αντανακλούν την ιστορική πολιτισμική ταυτότητα του Ιάσμου. Ο τόπος μας είναι «μικρός» αλλά μεγάλος σε ψυχή και δημιουργικότητα, που διαφυλάσσει με πάθος τα νάματα της μακραίωνης Θρακιώτικης ιστορίας και παράδοσης», σημειώνει στο μήνυμα-κάλεσμά του ο κ. Ηλίας Μπούκας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, του οποίου τα υπόλοιπα μέλη, είναι οι Μόσχος Μυλωνάς (αντιπρόεδρος), Νίκος Μηνάς (γραμματέας), Αναστασία Μυγδαλά (ταμίας), Κυριάκος Μόσχος (μέλος), Ασπασία Μαρκοπούλου (μέλος) και Αναστάσιος Μυλωνάς (μέλος).