Τον Αύγουστο του 2014, με την εισαγωγή του, σε ηλικία 38 ετών, στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ., απέδειξε έμπρακτα ότι το δικαίωμα στη γνώση δε γνωρίζει ηλικία και ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσει κανείς τα όνειρά του.

p.ioannis1Επί τέσσερα χρόνια έδινε έναν πραγματικό αγώνα, προκειμένου να ανταποκρίνεται επαρκώς στις απαιτήσεις των σπουδών του στην Κομοτηνή και ταυτόχρονα να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειάς του και να επιτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα στον Τύρναβο

Τον Σεπτέμβριο του 2018, χωρίς να έχει υπερβεί καθόλου την προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης, παρέλαβε το πτυχίο του στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, λειτουργώντας ως ένα καλό παράδειγμα συνέπειας για όλους τους φοιτητές.

Ο λόγος για τον πατέρα Ιωάννη Καραμπίνη, εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου!

p.ioannis3Ο 42χρονος σήμερα ιερέας ορκίστηκε την περασμένη Τετάρτη, μαζί με 136 ακόμα αποφοίτους του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. Στην ξεχωριστή αυτή στιγμή είχε δίπλα του όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και πλήθος συντοπιτών του, οι οποίοι ναύλωσαν πούλμαν για να μεταβούν από τον Τύρναβο στην Κομοτηνή.

Σε δηλώσεις του, στο paidis.com, ο πτυχιούχος πλέον ιερέας, που συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές, ευχαρίστησε την πρεσβυτέρα και τα τρία τους παιδιά, τους αφανείς όπως τους χαρακτήρισε ήρωες, τους ενορίτες του και όλο τον κόσμο του Τυρνάβου που τον παρότρυνε να ολοκληρώσει τις σπουδές, τους καθηγητές του ΓΕΛ Τυρνάβου και ιδιαίτερα τους κ.κ. Στ. Ρίζου και Γ. Καρακώστα που του άνοιξαν το δρόμο για το πανεπιστήμιο, και τον μεγάλο απόντα, τον μακαριστό μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο, για την πλήρη στήριξη που του παρείχε.