Επί τάπητος το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν την Τετάρτη οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Ο Χρ. Μέτιος στη σύσκεψη Τσίπρα-Περιφερειαρχών στο Μέγαρο ΜαξίμουΣτη σύσκεψη τέθηκε το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί η διαδικασία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες και παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής. Για αυτόν τον λόγο θα διοργανωθούν, το επόμενο διάστημα, 13 περιφερειακά συνέδρια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση και τον Υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα.

«Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης δίνει τη δυνατότητα σε κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση να σχεδιάσουμε από κοινού την επόμενη μέρα της κρίσης με νηφαλιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός. Ακολουθεί σύντομο βίντεο με την εισήγηση του κ. Τσίπρα:

Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης δίνει τη δυνατότητα σε κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση να σχεδιάσουμε από κοινού την επόμενη μέρα της κρίσης με νηφαλιότητα. Η εκπόνηση ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου αποτελεί μείζονα εθνικό στόχο που αφορά τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και τους παραγωγικούς φορείς. Ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα κάθε τόπου και να συναρθρώνεται από τα επί μέρους περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης. Εισήγηση στη συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017