Τους…«φιλεργατικούς» σχεδιασμούς της ΝΔ επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, «άδειασε» μεν τον Κώστα Καραγκούνη για τα περί συστήματος…Πινοσέτ,  λέγοντας ότι ο κ. Καραγκούνης «δεν είναι αρμόδιος για το ασφαλιστικό, ήταν μάλλον ένα γλωσσικό ολίσθημα, η κακιά στιγμή», ωστόσο εμφανίστηκε αποφασισμένος να καταργηθούν τα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «δεν μας δεσμεύει η προνομοθέτηση του κ. Τσίπρα» όπως ανέφερε στη ΔΕΘ. Συγχρόνως ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην πρόθεση της ΝΔ να στραφεί όσο γίνεται περισσότερο η χώρα στην ιδιωτική ασφάλιση, μια και σύμφωνα με τον ίδιο στο πρόγραμμα του κόμματός του «υπάρχουν τρεις πυλώνες: ο πρώτος αφορά τη βασική σύνταξη, ο δεύτερος τις επικουρικές συντάξεις από τα επαγγελματικά ταμεία και θα πρόκειται για έναν ατομικό κουμπαρά για τους νέους εργαζόμενους, με την ιδιωτική ασφάλιση στον τρίτο πυλώνα».

Όσον αφορά το δημόσιο επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ενώ… δέχθηκε να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία.

Παράλληλα, μιλώντας για την αξιολόγηση που θα την αναλάβει…«ομάδα εξαιρετικά καταρτισμένων δημόσιων υπαλλήλων»,  υπογράμμισε: «Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός, αλλά η ποιότητα».

Χαρακτηριστική εξάλλου ήταν η αποστροφή του αντιπροέδρου της ΝΔ ότι «για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε, αυτό δεν θα γίνει».

Πηγές του Μαξίμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Χατζηδάκη, τόνισαν ότι «ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει».

Η εργατολόγος Μαρία Τσίπρα, μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο, σχολίασε πως η θέση του Κωστή Χατζηδάκη και της ΝΔ αποτελεί έναν «ξαφνικό θάνατο» για τους συμβασιούχους, υπογραμμίζοντας πως ο αριθμός τους είναι λίγο μικρότερος από 200.000. Όπως σημείωσε, οι συμβασιούχοι απασχολούνται κυρίως, με συμβάσεις από δίμηνες μέχρι πενταετείς, στο υπουργείο πολιτισμού, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε Δήμους ως καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ως πυροσβέστες. Η κ. Τσίπρα τόνισε πως αυτό το ιδιαίτερο ιδιώνυμο καθεστώς ομηρίας παραβιάζει το Σύνταγμα, καθώς οι περισσότεροι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, και αναφέρθηκε στις πολλές δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.