Σε ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό τοπικής αρμοδιότητας των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Πέμπτη 4 Μαΐου η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία γίνεται ο καθορισμός της τοπικής αρμοδιότητας των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Από τον «χάρτη» των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού Ροδόπης απουσιάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Καλλίστης, που ως γνωστόν είχε καταργηθεί με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα.

Βάσει της απόφασης που εξέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τα χωρικά όρια αρμοδιοτήτων των 11 υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης είναι τα εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης

α. Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Νέου Σιδηροχωρίου, των οικισμών Κομοτηνή, Ήφαιστος, Μέγα Κρανοβούνι, Μεσοχώρι, Μικρό Κρανοβούνι, Παραδημή, Σχολή Αστυνομίας, Υφαντές, Ανθοχώρι, Γρατινή, Θρυλόριο, Ροδίτη, Φύλακα, Ιτέα, Ιάμπολις, Κάλχα, Τυχηρό, Καρυδιά, Κηκίδιο, Κόσμιο, Νυμφαία, Πάνδροσο, Σύμβολα, Σιδηράδες και Στυλάριο της δημοτικής ενότητας Κομοτηνής και των οικισμών Αγροτικό Ορφανοτροφείο, Αίγειρος, Μεσσούνη, Αρωγή, Γλυφάδα, Καλλίστη, Μέση, Νέα Καλλίστη, παραλία Μέσης, Πόρπη και Φανάρι της δημοτικής ενότητας Αιγείρου του δήμου Κομοτηνής, των οικισμών Γλυκονέρι, Παλλάδιο και Μικρό Παλλάδιο της δημοτικής ενότητας Ιάσμου και τον περιφραγμένο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Δ.Π.Θ. της δημοτικής ενότητας Σώστου του δήμου Ιάσμου, καθώς και των οικισμών Αμάραντα, Ίσαλο, Καλλιθέα, Πάμφορο και Βάκο της δημοτικής ενότητας Μαρώνειας του δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

β. Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής

Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος. Επιπλέον, περιλαμβάνει τον περιφραγμένο και οριοθετημένο χώρο των εγκαταστάσεων του σημείου εισόδου – εξόδου Νυμφαία του δήμου Κομοτηνής.

γ. Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής

Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος. Επιπλέον, περιλαμβάνει το τμήμα της Εγνατίας Οδού από χ/θ 545,600 (ανισόπεδο κόμβο Ιάσμου) μέχρι χ/θ 591,700 (ανισόπεδο κόμβο Μέστης), το τμήμα της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης μέχρι το 36ο χλμ. (διασταύρωση Μέστης), το τμήμα της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης μέχρι το 30ο χλμ. (γέφυρα Φαναρίου), το τμήμα της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ιάσμου – Ξάνθης μέχρι το 31ο χλμ., το τμήμα του κάθετου άξονα Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων έως το 23ο χλμ. και το τμήμα της επαρχιακής οδού Κομοτηνής- Ξυλαγανής μέχρι το 17ο χλμ.

δ. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Κομοτηνής

Είναι αρμόδιο για την ασφαλή μεταγωγή κρατουμένων εντός των ορίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, καθώς και κρατουμένων, οι οποίοι προορίζονται ή προέρχονται από εκτός ορίων της Διεύθυνσης Καταστήματα Κράτησης, Δικαστήρια και θεραπευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, είναι αρμόδιο για την τήρηση της τάξης στους χώρους συνεδριάσεων των δικαστηρίων της πόλεως Κομοτηνής, καθώς και για την φρούρηση των καταδίκων και υποδίκων.

ε. Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Αμαξάδων, των οικισμών Γαλήνη, Διαλαμπή, Ίασμος, Ιππικό, Κοπτερό, Μελίταινα, Μωσαϊκό, Αμβροσία και Σάλπη της δημοτικής ενότητας Ιάσμου και των οικισμών Αγίασμα, Ασώματοι, Δύμη, Θάμνα, Ρίζωμα, Φωλέα, Κερασέα, Ληνός, Μέγα Πιστό, Μίσχος, Κρυστάλλη, Πολύανθος, Τρίκορφο και Σώστης της δημοτικής ενότητας Σώστου του δήμου Ιάσμου, καθώς και τον οικισμό Μελέτης της δημοτικής ενότητας Αιγείρου του δήμου Κομοτηνής.

στ. Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των δημοτικών ενοτήτων Φιλλύρας και Κέχρου, καθώς και των οικισμών Αγιοχώρι, Αρριανά, Δαρμένη, Δειλινά, Κίνυρα, Μύστακας, Νέδα, Νικητές, Πλαγιά, Σκάλωμα και Στροφή της δημοτικής ενότητας Αρριανών του δήμου Αρριανών.

ζ. Αστυνομικός Σταθμός Οργάνης

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Οργάνης του δήμου Αρριανών και των οικισμών Άνω Μύτικα, Μύτικα, Μεγάλη Άδα και Σαρακηνή της δημοτικής ενότητας Κομοτηνής του δήμου Κομοτηνής.

η. Αστυνομικό Τμήμα Σαπών

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Σαπών και των οικισμών Ασκητές και Άνω Ασκητές της δημοτικής ενότητας Μαρώνειας του δήμου Μαρωνείας – Σαπών, καθώς και των οικισμών Λύκειο και Μικρό Πιστό της δημοτικής ενότητας Αρριανών του δήμου Αρριανών.

θ. Αστυνομικός Σταθμός Ξυλαγανής

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των οικισμών Ξυλαγανή, Εργάνη, Νέα Πέτρα, Αμπελάκια, Ίμερος, Άγιος Χαράλαμπος, Μαρώνεια, Πλατανίτης, Βέννα, Μίρανα, Σαλμώνη, Πελαγία, Αλκυώνη, Κρυονέρι, Λεύκες, οικισμός υπαλλήλων ΔΕΗ Κομοτηνής, Προσκυνητές και Προφήτης Ηλίας της δημοτικής ενότητας Μαρωνείας του δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

ι. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των δημοτικών ενοτήτων Μαρωνείας και Σαπών του δήμου Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών, Κέχρου, Οργάνης και Φιλ- λύρας του δήμου Αρριανών.

ια. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου

Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των δημοτικών ενοτήτων Κομοτηνής, Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου του δήμου Κομοτηνής και Αμαξάδων, Ιάσμου και Σώστου του δήμου Ιάσμου.