Μετά τον θρυλικό «Μπακαλόγατο», τον ήρωα της γνωστής ταινίας με τίτλο «Της κακομοίρας», το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής επιλέγει ακόμη μια πολυαγαπημένη ελληνική κινηματογραφική ταινία για να τη μεταφέρει στο σανίδι.

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό της Κομοτηνής το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». 

Ο Θοδωράκης συναντά μπροστά του ολοζώντανο τον φανταστικό του φίλο Λευτεράκη, όταν η γυναίκα του αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της για όλες τις απιστίες και τα ψέματα του…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου.
Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.
Μουσική: Μαρίνος Τόκας.
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς.
Ήχος: Ελένη Αποστολίδου.
Παίζουν οι:
Γιώργος Αθανασιάδης.
Ελένη Αλεξοπούλου.
Μαρία Γκούτρα.
Άρης Κιλιγκαρίδης.
Γιώργος Κουκαλιώτης.
Παγώνα Κόφα.
Εύα Σκότη.
Χριστίνα Συκάκη.
Χρύσα Τσένη.
Εύη Φιλιππίδου.

Κρατήσεις θέσεων: 25310 37770
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Θα δοθούν τέσσερις παραστάσεις: στις 30 και 31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου, με ώρα έναρξης στις 9 μ.μ. (σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης θα ανακοινωθούν και επιπλέον ημερομηνίες).

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, δηλώνοντας «περήφανη για την πολύ καλή δουλειά που συντελείται στο εργαστήρι θεατρικής παιδείας», τόνισε τη φιλοσοφία στήριξης των καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή, που όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αθηναϊκό κέντρο».

«Το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής επιδιώκει να καθιερώσει μια ζωντανή παρουσία στα πολιτισμικά της πόλης με όλους τους συντελεστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», σημείωσε είπε η σκηνοθέτις Άννα Μαχαιροπούλου, η οποία αναφορικά με το γεγονός ότι στη συνείδηση των θεατών κυριαρχούν οι αξεπέραστες ερμηνείες του πρωτότυπου έργου, υπογράμμισε πως η προσπάθεια ουσιαστικά είναι μία πρόκληση, και πρόσθεσε πως η ίδια δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως «μπούσουλα» τις ερμηνείες των σπουδαίων ερμηνευτών του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά να δώσει νέα πνοή στο σενάριο αποδίδοντάς το από τη δική της οπτική και προσαρμοσμένο στους ηθοποιούς που αποτελούν το καστ του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

«Πατώντας» στην πρωτότυπη μουσική του έργου, ο Μαρίνος Τόκας, δημιούργησε νέους ήχους που μεταφέρουν στο σήμερα την αύρα της Αθήνας της εποχής του ’60, και επισήμανε πως «είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τις υπέροχες μουσικές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου».

Τον «Θοδωράκη» υποδύεται ο Άρης Κιλιγκαρίδης που αναφέρει: «Ο κόσμος πιθανώς θα περιμένει από μένα να τον μιμηθώ, αλλά εγώ θα δώσω τη δική μου ερμηνεία στον ρόλο, μιας και πιστεύω ότι ηθοποιοί σαν αυτόν είναι αναντικατάστατοι».