ΔΕΡΜ

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Φώτη Καϋμενάκη, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κατά την επίσημη υποδοχή στη Ροδόπη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα επισκεφθεί την περιοχή στις 22 και 23 του μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού, το πρόγραμμα του κ. Βαρθολομαίου, έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-09-2014

– 18:00 Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής – Προσφώνηση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γεωργίου Πετρίδη – Δοξολογία – Προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

– 19:30 Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως Διδάκτορος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Παράθεση επισήμου δείπνου από τις Πρυτανικές Αρχές.

ΤΡΙΤΗ 23-09-2014

– 09:00 Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

– 10:00 Εκδήλωση Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

– 11:00 Επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Προσφώνηση του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Παυλίδη.

– 12:00 Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην έδρα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μαρωνείας – Προσφώνηση του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαππών κ. Ιωάννη Σταυρίδη.

– 12:30 Θεμελίωση των νέων Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

– 13:30 Παράθεση επίσημου γεύματος από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη.

– 17:00 Επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στον ναό της αρμενικής παροικίας Κομοτηνής.

– 18:00 Υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου στην έδρα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιάσμου – Προσφώνηση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ.