Η τελευταία της ακαδημαϊκής χρονιάς συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ, έλαβε χώρα σήμερα, και σε αυτήν προήδρευσε για τελευταία φορά ο Πρυτανεύων του ιδρύματος, Σταύρος Τουλουπίδης, καθώς από 1/9 το “τιμόνι” του πανεπιστημίου αναλαμβάνει ο προσφάτως εκλεγείς Πρύτανης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Συγκινημένος ο κ. Τουλουπίδης, “αποχαιρέτησε” τα μέλη της Συγκλήτου και της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ, τονίζοντας.

“Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Η σημερινή ημέρα, με την τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση του θεσμικά ανώτερου συλλογικού οργάνου του Πανεπιστημίου, της Συγκλήτου, δεν είναι για εμένα μόνο ημέρα αποχαιρετισμού και συναισθηματικής φόρτισης. Είναι ημέρα χαιρετισμού στην επιστημονική μας κοινότητα με την οποία ταυτίστηκα σε μία κρίσιμη και ταραγμένη περίοδο του Πανεπιστημίου μας και όταν οι συνθήκες με έφεραν στην ύψιστη τιμητική θέση του Πρυτανεύοντος.

Επιθυμώ να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, για τη συνεργασία και βοήθεια που μου προσφέρατε, για τη συλλογική αγωνία και προσπάθεια για την κατάκτηση πολλών και σημαντικών στόχων.

Με τη μεθοδική επιστημονική εργασία και την ανιδιοτελή προσφορά σας θωρακίσαμε το κύρος του ΔΠΘ, ενισχύσαμε το πρόσωπο και την παρουσία του στην κοινωνία.

Μοιράζομαι μαζί σας την επιτυχημένη ανορθωτική πορεία του Πανεπιστημίου μας, το όραμα και την ευθύνη για την περαιτέρω ανάπτυξή του, την ενίσχυση των θεσμών του με όλους, την ανανέωση και κατοχύρωση της ταυτότητάς του ως ενός δημοσίου Πανεπιστημίου για το οποίο είναι υπερήφανοι οι πολίτες και οι θεσμοί της Θράκης.

Λειτούργησα με σεβασμό στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου, με προσήλωση στον γόνιμο διάλογο, στην επιστημονική δεοντολογία και στη διαφάνεια. Επένδυσα στη συνεργασία και στην αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου μας. Κινητοποίησα όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που πιστεύουν στην εξωστρέφεια και στην αριστεία.

Συγχρόνως επιθυμώ να ζητήσω συγνώμη για τα πιθανά λάθη και τις παραλείψεις μου που έγιναν χωρίς δόλο.

Σας εύχομαι όλους να έχετε ένα λαμπρό και παραγωγικό μέλλον στο Πανεπιστήμιό μας με πολλές επιτυχίες στο έργο σας.

Θα είμαι σταθερά δίπλα σας έχοντας ως παρακαταθήκη τις αξίες της επιμονής, της υπομονής, του κουράγιου και της πίστης στην αποστολή μας”.